ANCHETĂ. Ce au descoperit legiștii în cazul influentului magistrat iranian găsit mort într-un hotel din Capitală – FOTO

ANCHETĂ. Ce au descoperit legiștii în cazul influentului magistrat iranian găsit mort într-un hotel din Capitală - FOTO
Ce au descoperit legiștii în cazul influentului magistrat iranian găsit mort într-un hotel din Capitală / Sursă FOTO: colaj captură YouTube
Publicat: 23/06/2020, 18:36
Actualizat: 23/06/2020, 18:37

Magistratul iranian Mansouri Gholam Reza se pare că ar fi avut o moarte violentă, posibil produsă de lovituri în cadrul unei altercații, au transmis procurorii de la Parchetul Tribunalului București.

Concluziile preliminare ale autopsiei medico-legală sunt că „moartea a fost violentă, cauzată de leziuni traumatice incompatibile cu viața, produse prin lovirea de un plan dur, posibil în condițiile unei precipitări”, au tramis marți, 23 iunie, procurorii printr-un comunicat.

Iranianul, implicat într-o altercație cu câteva momente înainte de a muri?

De asemenea, aceștia au precizat că au fost ridicate unitățile de stocare de la sistemul de supraveghere video instalat în hotel, fiind solicitată și autorizarea judecătorului pentru accesarea imaginilor stocate.

Cercetările sunt continuate de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și de Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei, pentru stabilirea condițiilor în care a murit iranianul, adaugă sursa citată.

„Au fost efectuate cercetarea la fața locului și investigații, la acest moment datele conducând spre ipoteza că decesul ar fi survenit ca urmare a unui act suicidar”, susținea Poliția Capitalei vineri.

Polițiștii au reconstituit ultimele ore de viață ale judecătorului iranian mort într-un hotel de lux din București! GÂNDUL.RO are detalii în exclusivitate: camerele de supraveghere au înregistrat totul!

Polițiștii bucureșteni au reușit să refacă ultimele clipe de viață ale judecătorului iranian, urmărit internațional, care a murit, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce a căzut de la etajul șase al unui hotel din centrul Bucureștiului. GÂNDUL.RO a aflat elemente necunoscute până acum din anchetă. Toate acestea, puse cap la cap, răspund la întrebarea CRIMĂ SAU SINUCIDERE?

Moartea lui Gholem Reza Mansouri, un magistrat și cleric iranian care era urmărit internațional după ce autoritățile din țara sa l-au acuzat că a luat mită 500.000 de euro, a provocat o mulțime de speculații, atât în presa din România cât și la nivel internațional.

Chiar și polițiștii români care au investigat incidentul l-au tratat, încă de la început, ca pe un caz de omor și nu ca pe o sinucidere, tocmai pentru a risipi orice îndoială vizavi de condițiile în care s-a produs moartea lui Mansouri.

Potrivit unor surse judiciare, iranianul, care la el acasă fusese procuror, judecător și cleric, era urmărit internațional. Acesta ajunsese în țara noastră după ce, inițial, trecuse prin Germania, unde, însă, fusese reperat de organizația „Reporteri fără frontiere”, care îl acuza de faptul că, în calitatea lui de judecător, ar fi trimis la închisoare, într-o singură zi, 20 de jurnaliști incomozi pentru regimul de Teheran.

Ca urmare, bărbatul a încercat să caute scăpare în România, țară care nu are un acord de extrădare cu Iranul.

Nici aici nu a avut, însă, mai mult noroc, pentru că a fost prins de polițiștii români și băgat în Arestul Central al Poliției Capitalei. După 24 de ore, Curtea de Apel București a decis că acesta poate fi cercetat în libertate, sub control judiciar.

Sursele citate au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că iranianul a anunțat că va sta timp de șapte zile la un hotel de pe bulevardul Dacia, urmând ca, după aceea, să anunțe unde va avea reședința, pentru a se stabili secția de poliție la care trebuie să se prezinte pentru semnătură.

Citește continuarea aici.