„Anul șobolanului” crește prețul hamsterilor în China

Publicat: 15 02. 2012, 11:56
Actualizat: 06 03. 2012, 20:17
Intrarea Chinei în "anul șobolanului" a avut o consecință neașteptată, creșterea prețului hamsterilor, a indicat, miercuri, site-ul de internet Quotidien du peuple, citat de AFP.

Intrarea Chinei în "anul șobolanului" a avut o consecință neașteptată, creșterea prețului hamsterilor, a indicat, miercuri, site-ul de internet Quotidien du peuple, citat de AFP. Înainte de 7 februarie, prima zi a noului an din calendarul lunar, rozătorul domestic valora cinci yuani (50 eurocenți), însă în prezent acesta valorează 30 de yuani, de șase ori mai mult, potrivit site-ului de internet.

"Majoritatea oamenilor vor animale domestice care să fie înrudite cu șobolanul", a explicat un vânzător de hamsteri din Beijing, Yi Xiaoran. "Am de două ori mai mulți clienți care cer informații despre hamsteri față de perioada de dinainte de Anul Nou", a adăugat acesta.

Totuși, medicii avertizează asupra eventualelor pericole la care se expun proprietarii de rozătoare, mai ales din cauza mușcăturilor. Calendarul lunar chinez asociază un animal fiecăruia din cei 12 ani ai unui ciclu. Șobolanul este primul din zodiac, acesta fiind urmat de bou, tigru, iepure, dragon, șarpe, cal, capră, maimuță, cocoș, câine și porc.