Apelul în cazul copilului căzut într-un canal din București a fost fals. Minorul, găsit la domiciliu de pompieri. Părinții acestuia au fost amendați

Redactor:
Florin Zafiu
Apelul în cazul copilului căzut într-un canal din București a fost fals. Minorul, găsit la domiciliu de pompieri. Părinții acestuia au fost amendați
Apelul în cazul copilului care a sunat la 112 anunțând că este într-un canal din zona Apărărtorii Patriei din București a fost unul fals, minorul fiind găsit la domiciliu, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, maiorul Daniel Vasile, a declarat pentru Mediafax că apelul cazul copilului care a sunat la 112 anunțând că este într-un canal din zona Apărărtorii Patriei din București a fost unul fals, minorul fiind găsit la domiciliu.

Reprezentanții Poliției Capitalei au anunțat că marți, în jurul orelor 14:30, au fost sesizați prin apel 112 de catre un minor cu privire la faptul că, în urma unui conflict cu un alt minor, acesta l-a împins într-un canal de pe o stradă din sectorul 4.

„La fața locului au fost mobilizati peste 70 de politisti din cadrul Sectoarelor 3 , 4 si 5, fiind desfășurate activități ample de cautare . În urma verificărilor efectuate s-a reusit identificarea minorului la adresa de domiciliu, stabilindu-se faptul ca apelul este fals, nefiind primul de acest gen efectuat de catre minor”, potrivit sursei citate.

Părinții minorului în cauză au fost sancționați cu amendă în cuantum de 500 de lei .

„Folosim acest prilej pentru a adresa rugamintea cetățenilor să apeleze Serviciul 112 doar în cazul unei urgențe. Apelurile false de genul celui de mai sus, intalnite frecvent in ultimele zile conduc la irosirea resurselor umane si logistice, in plus, impiedicand utilizarea acestora pentru interventia pentru eliminarea unor urgente reale”, mai transmite Poliția Capitalei.

Știrea inițială

Un copil a sunat, marți, la ora 14:38, la 112 și a anunțat că se află într-un canal, sub carosabil, în zona cartierului Apărătorii Patriei din București, și că ar fi fost băgat acolo de un alt copil, anunță ISU București-Ilfov. Poliția și pompierii îl caută și la această oră. 

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov au anunțat, marți, că la ora 14:38 a fost primit un apel 112 de la un copil care a susținut că se află într-un canal stradal, sub carosabil, băgat acolo de un alt copil, care ulterior a pus și capacul.

Au fost alertate cele mai apropiate resurse de intervenție, de la Detașamentul Apărătorii Patriei, ulterior numărul acestora fiind suplimentat cu alte echipe de pompieri din apropiere, inclusiv Detașamentul Special de Salvatori.

La fata locului, au fost constituite echipe mixte de căutare, formate din pompieri, polițiști, jandarmi, polițisti locali din Sectorul 4 București și Apa Nova.

A fost verificata strada Măceșului, unde susținea copilul că se află, iar ulterior aria de căutare a fost extinsă semnificativ, pe fiecare stradă în parte, până la bulevardele Metalurgiei și Berceni, prin ridicarea capacelor de canal.

Potrivit ISU București-Ilfov, din momentul apelului la 112, între copil și echipele din dispecerat, respectiv operator 112 și dispecer ISU, a fost purtată o conversație neîntreruptă timp de 35 de minute, pe durata căreia au fost solicitate și alte date care să permită identificarea acestuia.

La ora transmiterii știrii, angajații ISU București-Ilfov continuă căutările.

Inchide