Ar putea crește prețul la uleiul de măsline! Când vom resimți scumpirea

Ar putea crește prețul la uleiul de măsline! Când vom resimți scumpirea
Publicat: 10/08/2022, 17:46
Actualizat: 10/08/2022, 17:48

Prețul uleiului de măsline ar putea crește cu 20-25% din cauza temperaturilor mult prea ridicate din Spania și Italia. Exportatorii sunt îngrijorați din cauza căldurii care pare că nu se mai termină.

Prețul uleiului de măsline va crește pe măsură ce căldura va afecta producția în Spania, a avertizat un important exportator. Deocamdată nu există nicio informație sigură cu privire la scumpirea uleiului de măsline.

O companie care furnizează celor mai mari supermarketuri din Marea Britanie, a susținut că temperatura este esențială pentru producția aceasta și că prețurile din magazine vor fi transformate în următoarele trei luni.

De asemenea, directorul de export al companiei, Miguel Colmenero, a declarat că clienții ar putea vedea prețurile crescând cu 20-25%.

Spania, locul unde se produce jumătate din uleiul de măsline din lume

Alături de alte țări din Europa de Vest, Spania produce ulei de măsline în cantități masive, dar se pare că nu doar Spania se confruntă cu temperaturile extreme și lipsa ploilor în ultima lună.

Compania Acesur este implicată în producția a peste 200.000 de tone de ulei de măsline pe an, din aproximativ 1,4 milioane de tone produse anual în Spania și vinde produsele în peste 100 de țări.

Totodată, Miguel Colemenero a spus că impactul valului de căldură asupra producției a fost „drastic”, și nu doar atât, vremea uscată ar putea afecta și recolta sezonului viitor, mai ales dacă măslinii nu ar putea crește ramuri noi din cauza lipsei de apă.

De asemenea, dacă vremea caniculară nu se va termina există posibilitatea ca în 2023 prețurile la uleiul de măsline să crească semnificativ, potrivit Ziare.com.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult