ATAC LA DIASPORA. Senator PMP: Românii care se întorc acasă au lucrat la negru. Nu au contribuit niciodată la Stat, dar azi se folosesc de protecția socială din România

Redactor:
Gândul
ATAC LA DIASPORA. Senator PMP: Românii care se întorc acasă au lucrat la negru. Nu au contribuit niciodată la Stat, dar azi se folosesc de protecția socială din România
Lucian Iliescu, despre românii veniți din străinătate: Au lucrat la negru

Senatorul PMP Lucian Iliescu a afirmat că toți românii care muncesc în Diaspora și au venit în țară în ultimul timp muncesc fără acte și nu au contribuit niciodată la stat, însă se folosesc acum de protecția socială din România.

„După toată nebunia asta trebuie să începem să construim țara pe baze corecte de contributivitate pentru toate sistemele sociale. Nimeni nu are curajul să pună degetul pe ,i’ și să spună că în țară avem oameni apți de muncă care primesc ajutor social, pensionari cu statut special sau persoane cu handicap, declarate peste noapte, şi care beneficiază de avantaje de la stat. Peste toate aceste probleme, a mai apărut una, o problemă nerezolvată de ani ani de zile. Situația românilor plecați în afara țării. A celor fără un loc de muncă stabil, adică FĂRĂ ACTE”, a scris Lucian Iliescu, marți, pe Facebook.

Lucian Iliescu: Am o vagă impresie că s-au întors acasă doar cei care lucrau la negru

El a reproșat acestor români care muncesc în străinătate la negru că acum beneficiază de protecție socială în România, cu toate că nu au contribuit cu nimic la stat.

„O parte dintre ei s-au întors în aceste zile acasa. Foarte bine! Avem nevoie de forță de muncă. Câți dintre ei au avut contracte de muncă în țările de unde au venit? Oamenii serioși care îndeplinesc condiţiile societăţii din ţara în care şi-au făcut un rost, acceptă regulile țărilor respective si au ramas acolo. Am o vagă impresie că s-au întors acasă doar cei care lucrau la negru. Oameni care nu au contribuit niciodată la stat, dar azi se folosesc de protecția sociala din Romania. Sunt spitalizati în caz că au probleme si lista poate continua. Reforma în acest domeniu trebuie să vină în cât mai scurt timp. Astfel, vom fi doar unii care ne plătim contribuţii la sistemul de Stat și alții care se folosesc de ele”, a completat senatorul PMP.

De asemenea senatorul mai spune că românii din Diaspora vin cu un aer de superioritate şi nu respectă regulile impuse.

„În plus, am văzut zilele acestea că vin cu niste aere de superioritate de zici ca noi suntem datori la ei. Vezi cazul tinerei din Moinesti, venita din Italia. Am mai văzut un caz ieri şi m-a revoltat! Un grup de indivizi se lăudau că au fentat poliţiştii de la Vamă, spunându-le că au sosit din Ungaria în loc de Italia, neconștientizând cât rău fac. Odată întorşi acasă pun în pericol viaţa părinţilor, copiilor, prietenilor lor. Am văzut că unii recurg la alte mijloace de existenţă, nu tocmai „ortodoxe”, pentru a se întreţine în ţările unde aleg să trăiască. Sunt indivizi care figurează chiar pe listele celor daţi în urmărire generală de Politie”, conchide Lucian Iliescu.

 

Dupa toata nebunia asta trebuie sa incepem sa construim tara pe baze corecte de contributivitate pentru toate sistemele…

Publicată de Iliescu Catalin Lucian pe Marţi, 17 martie 2020

 

FOTO! Alexandra Becali, mai sexy ca niciodată. Cum a parcat în faţa unui mall fiica...
S-au împăcat, iar asta nu e tot! Este şi însărcinată. Cuplul celebru în toată lumea...
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Motivul pentru care moartea nu există, de fapt. Teoria care răstoarnă tot ce ne închipuiam...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Monolitul metalic descoperit în deșertul din Utah a dispărut într-un mod bizar
S-au împăcat, iar asta nu e tot! Este şi însărcinată. Cuplul celebru în toată lumea...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Ce animale sunt în zodiacul chinezesc și ce semnificație are fiecare. Pariu că nu le...
Accident foarte grav în București, o mașină s-a răsturnat. Imagini cu puternic impact emoțional
Mesaje de Sfântul Andrei 2020: Felicitări, urări şi imagini cu La mulţi ani Andreea şi...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Semne clare că ești o mamă supraprotectoare și ar trebui să te oprești!
Inchide