• Publicat:
Știri

Atenție, pacienți! Apă infestată cu bacteria E.coli la un spital de urgență din România. Consumul de apă, restricționat

Atenție, pacienți! Apă infestată cu bacteria E.coli la un spital de urgență din România. Consumul de apă, restricționat
Apa dintr-un corp de clădire al Spitalului Județean din Vaslui este infestată cu E. coli, potrivit unor analize efectuate la probe recoltate la sfârșitul lunii mai de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vaslui. Consumul de apă a fost restricționat până la remedierea problemelor.

Analizele Direcției de Sănătate Publică Vaslui arată ca apa de la robinete, dintr-un corp de clădire al Spitalului Județean, este infestată cu E.Coli. Probele au fost prelevate la sfârșitul lunii mai, în baza unui contract de monitorizare pe care unitatea medicală îl are cu Direcția de Sănătate Publică.

Noi probe au fost prelevate luni de către specialiștii DSP Vaslui.

„În urma efectuării analizelor organoleptice, fizico-chimice și microbiologice pentru probele de apă potabilă prelevate în data de 27.05.2019, în cadrul derulării programului de monitorizare la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, s-au înregistrat neconformități ai unor parametri, la trei puncte de prelevare. Menționăm că toate cele trei puncte de mai sus sunt situate în același corp de clădire”, se arată într-un comunicat al Direcției de Sănătate Publică Vaslui.

Mihaela Vlada, directorul executiv al DSP Vaslui, a declarat corespondentului Mediafax că în apă s-a confirmat prezența bacteriei E. Coli și că probele au fost prelevate din clădirea în care funcționează Secția de Pediatrie și centrala termică a unitătii medicale.

DSP Vaslui a transmis rezultatele analizelor către conducerea Spitalului Județean, alături de măsurile care trebuie luate pentru remedierea situației.

„Este un întreg protocol. Noi când primim rezultatul din laborator, facem informare telefonică unității, indiferent că este sanitară sau de orice alt fel și ulterior comunicare scrisă cu tot ce au de făcut. Este vorba despre dezinfecția sistemului, recomandări de restricționare a folosirii apei până la remedierea deficiențelor, astfel încât să fie conforme, apa nefiind potabilă. Li s-a spus pacienților și personalului din acel corp de clădire să nu consume apă de la robinet”, a declarat Mihaela Vlada.

Managerul Spitalului Județean Vaslui nu a putut fi contactat.

Inchide