Avram Iancu va candida la președinția României: Voi înota în ape mai tulburi

Avram Iancu va candida la președinția României: Voi înota în ape mai tulburi
Publicat: 07/08/2019, 21:18

Bibliotecarul Avram Iancu a anunțat, miercuri, pe blogul lui, că va candida la alegerile prezidențiale din acest an. El spune că nu va intra în politică, ci va declanșa o „revoluție împotriva clasei politice”.

„În această zi istorică de 7 august 2019 vă anunț intențiile pentru viitorul cincinal al vieții mele și al României; voi înota în cele mai tulburi ape. Voi candida independent la alegerile prezidențiale din acest an. Să fie clar! Eu nu pentru că Avram Iancu tocmai asta face; declanșează adevărata revoluție română a poporului tocmai împotriva clasei politice românești care trebuie schimbată. E un strigăt de disperare a unei generații sacrificate care nu mai vrea să-și vadă și copiii sacrificați pe altarul diletantismului politic, incompetenței, slugărniciei, îmbogățirii peste noapte, a trădării și înrobirii”, a scris Avram Iancu pe blogul lui.

În continuarea mesajului, Avram Iancu, devenit celebru după ce a traversat înot Canalul Mânecii și a parcurs traseul Dunării de la izvoare și până la vărsare, a comparat lupta politică pe care o va avea de dus în campanie cu cea a unui înotător.

„Nu sunt naiv! Știu cu ce forțe demonice vom lupta. Apele în care mă aventurez sunt tulburi. Valuri imense se vor ridica și mă vor lovi. Rechinii îmi vor da târcoale pentru a mă mușca letal. Meduzele mă vor otrăvi și ele. Curenții îmi vor fi cu toții potrivnici. Furtunile vor fi năprasnice. În acest context am o singură șansă; ca mâna dreptă să mi-o ancorez în brațul puternic al lui Hristos iar mâna stângă să o ancorez în brațul iubit al poporului. Doar așa vom putea umbla împreună peste ape! Doar așa vom putea face din Administrația Prezidențială un bastion emblematic de încredere și de recâștigare a demnității tuturor românilor”, a mai scris el.

Avram Iancu a mai anunțat că în perioada următoare va fi prezent în orașe și sate, unde va încerca să strângă 200 de mii de semnături.

În acest an, în luna martie, Avram Iancu a terminat pe locul trei cel mai dur maraton din lume, „6633 Arctic Ultra”.

Anul trecut, bibliotecarul din Hunedoara a reușit să ajungă la Istanbul, în Turcia, după ce a parcurs înot cei 680 de kilometri, de la Sulina, stabilind, astfel, un nou record, după ce reușise să străbată Dunărea fără costum de neopren.

Avram Iancu a devenit cunoscut în 2016, când a travesrat înot Canalul Mânecii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase