Bărbat trimis în judecată pentru omor din culpă după ce câinele său a mușcat un copil care a murit

Bărbat trimis în judecată pentru omor din culpă după ce câinele său a mușcat un copil care a murit
Publicat: 13/10/2014, 17:57
Actualizat: 28/09/2018, 15:10

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nicolai Martiniuc, pentru ucidere din culpă și lovire sau alte violențe.

Conform cercetărilor, în 24 martie 2012, din cauză că nu a luat măsuri de prevenire a atacului canin, câinele care îi aparținea lui Martiniuc, abandonat anterior, aflat pe imașul din satul Călinești Enache, comuna Dărmănești, a atacat și mușcat de mai multe ori un copil, provocându-i leziuni grave care au dus la deces.

În cursul după-amiezii aceleiași zile, în timp ce se afla într-un bar din localitatea Dărmănești, Martiniuc a agresat fizic un bărbat căruia i-a reproșat că a afirmat public că animalul care l-a atacat pe copil îi aparținea. În urma bătăii, bărbatul agresat a suferit leziuni care au necesitat 16 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul va fi judecat de Judecătoria Suceava.

Un copil în vârstă de șase ani, din localitatea suceveană Călinești Enache, a murit, în martie 2012, ca urmare a mușcăturilor de câine, el fiind găsit la aproximativ o sută de metri de case. Copilul plecase de acasă să se joace pe un imaș din apropiere și a fost atacat de câini, el murind în urma mușcăturilor multiple de câine, inclusiv în zona gâtului.

Acest atac a fost văzut de la distanță de două femei, dar până când acestea au ajuns la locul respectiv copilul nu mai mișca.