BILANȚ. Brazilia, în doliu. Se moare pe capete din cauza noului coronavirus. S-au înregistrat mai bine de 30.000 de decese în total

Redactor:
Gandul
BILANȚ. Brazilia, în doliu. Se moare pe capete din cauza noului coronavirus. S-au înregistrat mai bine de 30.000 de decese în total
Brazilia, în doliu. Se moare pe capete din cauza noului coronavirus. S-au înregistrat mai bine de 30.000 de decese în total / Sursă foto: Pixabay / caracter ilustrativ

În ultimele 24 de ore, în Brazilia s-a murit pe capete din cauza noului coronavirus, nu mai puțin de 1.262 de decese fiind puse pe seama complicațiilor îmbolnăvirii de COVID-19, ceea ce indică faptul că faza ascendentă a pandemiei nu a fost depăşită.

Țara din America Latină cu 212 milioane de locuitori este în doliu, în condițiile în care numărul de morți înregistrați marți, 2 iunie 2020, a devenit un record care l-a depășit pe cel din 21 mai 2020, atunci când se înregistrau 1.188 de decese cauzate de infectarea cu SARS-CoV-2, potrivit AFP.

Per total, Brazilia a înregistrat la nivelul zilei de marţi, 2 iunie 2020, un număr de 31.199 de decese provocate de noul coronavirus, au precizat reprezentanți ai Ministerul brazilian al Sănătăţii.

Brazilia reprezintă singură mai mult de jumătate din cazurile raportate oficial de contaminare cu noul coronavirus şi de decese din America Latină. Numărul total al infectărilor a ajuns în prezent la 555.383 de cazuri, după o creştere accentuată, care a ajuns la aproape 29.000 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Aceste cifre, despre care comunitatea ştiinţifică consideră că sunt subestimate într-o ţară care efectuează foarte puţine teste, situează Brazilia pe locul patru la nivel mondial în privinţa deceselor, după SUA, Marea Britanie şi Italia.

Cele mai afectate două state braziliene sunt Sao Paulo şi Rio de Janeiro.

Sao Paulo a înregistrat bilanţuri mari ale îmbolnăvirilor şi deceselor în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 7.994 de morţi şi aproape 120.000 de cazuri de infectare.

Rio de Janeiro, care a început să aplice măsuri de relaxare, a raportat până în prezent 5.686 de decese şi peste 56.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Inchide