Bosch a inaugurat încă o unitate de producție pentru industria auto la Blaj, de aproape 50 mil. euro. Câți oameni vor fi angajați

Bosch a inaugurat încă o unitate de producție pentru industria auto la Blaj, de aproape 50 mil. euro. Câți oameni vor fi angajați
Publicat: 08/06/2013, 13:14
Actualizat: 29/07/2014, 18:57

Concernul german Bosch a inaugurat, sâmbătă, la Blaj o nouă unitate de producție pentru componente auto, investiția, cifrată la aproape 50 de milioane de euro, urmând să creeze circa 300 de noi locuri de muncă până la sfârșitul anului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Noua unitate de producție, a treia din municipiul Blaj, a fost inaugurată, sâmbătă, la evenimente fiind prezenți reprezentanții concernului german Bosch în România, ai administrației locale din Blaj, dar și reprezentanții administrației județene, în frunte cu președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Potrivit reprezentanților Bosch, fabrica din Blaj a companiei a fost extinsă semnificativ, iar lucrările aferente și investițiile în utilajele de producție au însumat circa 50 de milioane de euro.

„Începând cu luna iunie a anului 2013, la Blaj vor fi fabricați senzori de turație pentru sistemele de control al șasiului, dedicați industriei auto. Rolul acestor senzori este de a transmite către sistemul electronic de bord informații legate, de exemplu, de viteza de rotație a roții, informații esențiale pentru buna funcționare a sistemelor de asistare, cum ar fi ABS și ESP” se arată într-un comunicat de presă remis, sâmbătă, de Bosch.

Noua unitate de producție a fost realizată pe o suprafață de 21.000 de metri pătrați și în cadrul acesteia vor fi create până la sfârșitul anului 2013 circa 300 de noi locuri de muncă, numărul angajaților Bosch de la Blaj ajungând în total la 900.

Printre participanții la inaugurarea noii investiții Bosch de la Blaj s-au aflat și ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Șova, precum și ambasadorul Germaniei în România, Andreas von Mettenheim.

Dan Șova a declarat că noua unitate de producție inaugurată de Bosch la Blaj este o investiție importantă atât pentru Blaj, cât și pentru România.

„Este o investiție foarte importantă, va crea peste 300 de locuri de muncă pe o suprafață de 50.000 de metri pătrați și o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro. Eu cred că având în vedere volumul de vânzări al Bosch România din 2012 în valoare de 180 de milioane de euro, faptul că vor face anul acesta o investiție de 120 de milioane de euro în total, 50 la Blaj și 70 și ceva de milioane de euro la Cluj, care se va inaugura în trimestrul patru și va crea încă 300 de locuri de muncă, faptul că Bosh, la începutul anului 2013, avea 1.400 de angajați în România și va ajunge la 2.000 de angajați este un lucru foarte bun. Mă bucur că după investiția Daimler de la Sebeș, Star Transmision, un alt investitor german își extinde capacitatea de producție din România”, a spus Șova.

Ministrul a adăugat că venirea acestor investitori germani spre România reprezintă un semnal important pentru țară și o creștere pe harta europeană a industriei auto.

În prezent, grupul german Bosch deține la Blaj alte două unități de producție în care lucrează circa 570 de persoane. Divizia Drive and Control din cadrul Bosch, cunoscută și ca Bosch Rexroth, a produs aici până în prezent tehnologie liniară folosită în ingineria mecanică.

Germanii de la Bosch vor inaugura și în Cluj-Napoca un nou centru de producție pentru fabricarea și dezvoltarea de unități electronice de comandă pentru autovehicule. Până la sfârșitul anului 2013, sunt prevăzute investiții de 77 de milioane de euro. Bosch va construi o unitate de producție pe o suprafață totală de circa 38.000 de metri pătrați. În cadrul fabricii din Cluj-Napoca, vor lucra până la sfârșitul anului peste 300 de angajați în domeniul producției și dezvoltării. Peste jumătate dintre aceștia au fost deja angajați și efectuează în prezent un stagiu de pregătire în unul din centrele Bosch din afara țării.

În 2012, vânzările Grupului Bosch la nivel mondial au crescut cu 1,9 procente, ajungând la 52,5 miliarde de euro. Veniturile înainte de impozitare au fost de 2,8 miliarde de euro. Potrivit reprezentanților companiei, în anul precedent, numărul angajaților Bosch a crescut ușor, cu 3.400 de persoane, astfel că în prezent Bosch are 305.900 de angajați.

Grupul Bosch a alocat în 2012 circa opt miliarde de euro pentru investiții: 4,8 miliarde de euro pentru cercetare și dezvoltare și 3,2 miliarde de euro pentru investițiile în active fixe.

Bosch se așteaptă la o creștere de două până la patru procente a volumului de vânzări pentru acest an.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani