Bulgaria bate din nou România la numărul de turiști. Litoralul bulgăresc, preferatul românilor de Paște și în acest an

Bulgaria bate din nou România la numărul de turiști. Litoralul bulgăresc, preferatul românilor de Paște și în acest an
Publicat: 06/04/2018, 15:55
Actualizat: 05/06/2018, 14:34

Aproximativ o mie de turiști români au ales să petreacă, anul acesta, minivacanța de Paște pe litoral, mulți dintre aceștia aflându-se la mare în unități de cazare care asigură și proceduri de relaxare, întreținere sau balneo. Hotelierii spun că litoralul nu este o destinație tradițională în perioada Paștelui, în special dacă sărbătoarea cade timpuriu, ca în acest an, în această perioadă fiind deschise acele unități de cazare care sunt oricum operaționale tot timpul anului.

„Mai ales în această perioadă, când mai este aproape o lună până la deschiderea oficială a sezonului estival, de la 1 Mai, iar temperaturile sunt destul de scăzute, nu prea sunt făcute pregătiri speciale pentru turiști. Sigur, sunt deschise unitățile de cazare care oricum funcționează tot anul, cele care au spa-uri sau care oferă tratament balnear, iar acestea au venit cu programe speciale pentru turiștii pe care îi găzduiesc, dar cam atât. Și nici stațiunile nu sunt pregătite încă pentru turiști, astfel că la malul mării vin, special ca să petreacă Paștele, numai cei care sunt nostalgici ori iubesc foarte mult marea”, spune unul dintre hotelierii din stațiunea Mamaia.

Potrivit hotelierilor, nu există date certe dar, în această perioadă, la malul mării s-ar afla aproximativ o mie de turiști români, mai puțini, probabil, decât cei care au ales să meargă pe litoralul bulgăresc.

„De obicei pe litoralul românesc sunt mai mulți turiști de 1 Mai decât pe cel bulgăresc. De Paște este invers pentru că, în general, românul nu are tradiție să vină pe litoral. Fie merge la o pensiune agroturistică, într-o zonă montană, tradițională, fie merge într-o altă țară, care înseamnă și litoralul bulgăresc. 1 Mai este și oficial și tradițional momentul în care se dă semnalul sezonului pe litoralul nostru, iar atunci de obicei ne luăm revanșa”, spune un alt hotelier.

De altfel, așteptându-se la o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport către litoralul bulgăresc, polițiștii de frontieră constănțeni au luat măsuri speciale de fluidizare a traficului, în punctele de frontieră de pe raza județului, pentru perioada Sărbătorilor Pascale.

„În acest sens, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei și în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configurației acestora. De asemenea, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului Gărzii de Coastă până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic”, arată polițiștii de frontieră.

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. Pe raza județului Constanța, la granița cu Bulgaria, sunt patru puncte de trecere a frontierei cu specific rutier – Vama Veche, Ostrov, Negru Vodă și Lipnița, în total, fiind disponibile șapte benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv șapte benzi pe sensul de ieșire.

În plus, polițiștii de frontieră atrag atenția celor care intenționează să călătorească în Bulgaria pe perioada sărbătorilor pascale că, între 8 și 10 aprilie, în toate punctele de trecere a frontierei bulgare, prelucrarea informațiilor privind taxele pentru vinietă se va efectua manual: „În toate punctele de frontieră ale Republicii Bulgaria, pentru perioada menționată, taxele de drum se vor achita cash. Totodată, autoritățile vamale bulgare ne-au informat că vor suplimenta numărul de lucrători în toate punctele de frontieră bulgare, pe timpul implementării manuale a datelor”.

În perioada similară a anului trecut s-a constatat că în perioada sărbătorilor pascale, punctele de trecere a frontierei române la granița cu Bulgaria de pe raza județului Constanța, au fost tranzitate de aproximativ 42.000 de persoane, precum și de 12.000 de mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 21.400 de treceri au fost pe sensul de ieșire din țară. Astfel, PTF Vama Veche a fost cel mai tranzitat punct de trecere rutier de pe raza județului Constanța, de aproximativ 26.300 persoane și 7.200 mijloace de transport.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă...
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
„Mami, noi de ce nu locuim împreună, ca o familie?” Sofia, fetița Biancăi și a...
Cum a fost îmbrăcată Simona Halep în ziua cea mai fericită a vieții ei! Așa...
ULTIMA ORĂ! Simona Halep și Toni Iuruc s-au CĂSĂTORIT în secret! Campioana noastră a strălucit...
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un tren a plecat fără pasageri din Gara de Nord Bucureşti. Călătorii au fost trimiși...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
ÎMPĂRĂTEASA nimfomană care reuşea să se CULCE cu mai mulţi bărbaţi decât o prostituată
SUA a început războiul! Trei oameni decedați până acum, de cand Afganistanul este sub bombardament
BOMBA SERII Simona Halep s-a măritat în mare secret. Primele imagini de la nuntă
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Rezultate Admitere liceu Edu.ro 2021: Repartizarea computerizată pe licee şi judeţe
Informația momentului despre PFIZER! Acum nu mai este niciun dubiu. Ce trebuie să știe cei...
EXPLOZIV. Harry nu este fiul prințului Charles. Informații BOMBĂ din interiorul Casei Regale
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...