Ioana Sfârlea
04.07.2019
Știri

Calitatea apei potabile din mai multe localități dintr-un județ, afectată în urma unei avarii

Calitatea apei potabile din mai multe localități dintr-un județ, afectată în urma unei avarii
Compania de distribuție a apei potabile din județul Alba a anunțat, joi, că, în urma unei avarii majore la o conductă, în următoarele zile vor apărea modificări ale calității apei potabile și roagă consumatorii să o folosească numai în scopuri menajere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit companiei de distribuție a apei din județul Alba, problemele au apărut după ce o conductă a fost ruptă în timpul lucrărilor la lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, în zona Oiejdea.

În urma avariei, 14 localități au fost nealimentate mai multe ore, iar după repararea conductei „apa trebuie adusă la parametrii normali de calitate”, transmit reprezentanții companiei.

Aceștia au precizat că, în perioada în care s-au făcut reparațiile, furnizarea apei potabile a fost întreruptă în comunele Cricău, Ighiu, Galda, Stremț, Mihalț, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Miraslău, Unirea, Noșlac și în orașul Ocna Mureș. Din cauza lucrărilor deosebit de complexe s-a estimat, inițial, o durată a întreruperii de circa 35 de ore, însă reparațiile au fost finalizate mai repede.

Reprezentanții companiei au anunțat că în următoarele zile vor apărea modificări ale calității apei potabile și roagă consumatorii s-o folosească numai în scopuri menajere.

„Ca măsură preventivă și la recomandarea Direcției de Sănătate Publică a județului Alba, în această perioadă, stațiile de tratare vor funcționa în regim de hiperclorinare. Rugăm clienții noștri să înțeleagă situația neprevăzută survenită, iar în cazul în care aceștia constatată modificări de acceptabilitate ale apei potabile să o consume doar in scopuri menajere și, în vederea luării tuturor măsurilor pentru a se restabili calitatea apei, să anunțe imediat Dispeceratul”, a mai anunțat compania de furnizare a apei.

 

Inchide