Carantina din localitatea Vişeu de Jos, prelungită cu 14 zile

Redactor:
Alisa Ioana
Carantina din localitatea Vişeu de Jos, prelungită cu 14 zile

Carantina în localitatea Vişeu de Jos a fost prelungită cu încă 14 zile, a decis Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat.

Raed Arafat a emis ordinul pentru prelungirea măsurii de carantină zonală, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 8 noiembrie, ora 12.00, pentru localitatea Vişeu de Jos.

Preşedintele CJSU Maramureş, prefectul Nicolae-Silviu Ungur spune că măsurile şi responsabilităţile stabilite pentru prevenirea şi limitarea infecţiei cu noul coronavirus prevăd dezinfecţia periodică a spaţiilor publice, funcţionarea serviciilor de utilitate publică, asigurarea aprovizionării cu alimente, bunuri de strictă necesitate, medicamente, asigurarea serviciilor medicale, identificarea persoanelor cu domiciliul, reşedinţa/adresa declarată în localitatea Vişeu de Jos.

S-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, prezente în spaţii publice închise şi deschise.

Cursurile unităţilor de învăţământ preuniversitar se vor desfăşura în sistem online

Circulaţia persoanelor în afara gospodăriei/locuinţei se poate desfăşura cu următoarele excepţii motivate de: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă sau gospodărie şi locul sau locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi; deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente; deplasări în afara localităţilor a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie; participarea la slujbe religioase, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Slujbele religioase pot fi transmise pe reţele de socializare

Sunt interzise desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private; activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în jocurile de noroc; organizarea de activităţi ale instituţiilor organizatoare de spectacole şi/sau concerte; activitatea cu publicul a structurilor de primire turistică. Slujbele religioase în lăcaşurile de cult se oficiază fără accesul credincioşilor şi pot fi transmise pe reţele de socializare sau în mass-media.

De asemenea, s-a instituit obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise sau deschise, publice sau private să-şi organizeze şi desfăşoare activitatea în intervalul orar 05.00 – 21.00.

Tranzitarea localităţii Vişeu de Jos de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia este permisă, fiind interzisă oprirea sau staţionarea în localitate. Pentru deplasarea justificată persoanele vor prezenta autorităţilor competente legitimaţia de serviciu, adeverinţa de la angajator sau o declaraţie pe proprie răspundere completată. Populaţia va fi înştiinţată despre prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru o perioadă de 14 zile, prin transmiterea unui mesaj prin sistemul RO-ALERT, a mai precizat prefectul de Maramureş.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Ion Țiriac și-a amintit ziua în care i-a cerut bani de pizza lui Ilie Năstase!...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mesaj ascuns pe site-ul Casei Albe, apărut imediat după ce Joe Biden a preluat mandatul:...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Vestea teribilă pentru toți șoferii: se întâmplă la pompă cu prețul la benzină și motorină
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului despre Sebi, băiatul de 7 ani, dat dispărut de două săptămâni
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Omul care după ce a închis două afaceri a reuşit să transforme un chioşc de...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide