Caz suspect la Aeroportul Henri Coandă: Român reținut după ce și-a însușit bagajul de cală al altui pasager

Redactor:
Florin Zafiu
Caz suspect la Aeroportul Henri Coandă: Român reținut după ce și-a însușit bagajul de cală al altui pasager
Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă-Otopeni au întocmit dosar penal pentru furt pe numele unui cetățean român, care, după ce a efectuat formalitățile de intrare în țară, a sustras un bagaj de cală care aparținea unui turc, anunță Poliția de Frontieră.

Miercuri, la ora 13.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă – Otopeni s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră, pentru a intra în țară, din direcția Eindhoven, un cetățean român în vârstă de 28 de ani.

„După efectuarea formalităților, cel în cauză s-a deplasat în sala de sosire a bagajelor și a ridicat un geamantan de pe banda pe care se aflau bagajele sosite de la o cursă din direcția Istanbul. În momentul în care bărbatul s-a îndreptat către ieșirea din sala de vamă, echipa comună de control formată din polițist de frontieră și lucrător vamal a observat că bărbatul avea o atitudine suspectă, sens în care acesta a fost oprit pentru efectuarea unui control amănunțit al bagajului. Cu această ocazie, s-a constatat că eticheta de însoțire a bagajului nu corespunde cu datele din cartea de identitate prezentată la control”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră, remis Mediafax. 

Polițiștii de frontieră au stabilit că românul călătorise din direcția Eindhoven fără bagaj de cală, iar posesorul geamantanului este de fapt un cetățean turc care se prezentase pentru a intra în țară din direcția Istanbul.

În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

 

Tags:
Inchide