Cazul celor 14.000 de oi din Portul Midia | Administrația Porturilor anunță că a recuperat toate cadavrele

Redactor:
Andrei Leonte
Cazul celor 14.000 de oi din Portul Midia | Administrația Porturilor anunță că a recuperat toate cadavrele
Administrația Porturilor Maritime a anunțat miercuri că a terminat operațiunea de recuperare a oilor moarte de pe nava Queen Hind și că nu au existat scurgeri de combustibil din vasul răsturnat în Portul Midia.

„Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a recuperat toate cadavrele de oi din dreptul navei Queen Hind, din aria delimitată de barajele antipoluare. Echipele sunt pregătite să intervină în cazul în care vor mai ieși la suprafața apei și alte cadavre”, a anunțat Administrație Porturilor Maritime printr-un comunicat de presă.

Ecologizarea Portului Midia a început sâmbătă. Un remorcher cu macara a adunat oile moarte, iar neutralizarea cadavrelor recuperate a fost făcută de o firmă autorizată.

În zona delimitată de barajele antipoluare nu au apărut scurgeri de combustibil, iar echipele încă monitorizează evoluția situației.

„Traficul navelor în Portul Constanța zona Midia se desfășoară în condiții de siguranță, deși șenalul navigabil este parțial blocat, nefiind înregistrate întârzieri la sosirea sau la plecarea navelor în/din port. De luni, 2 decembrie 2019, au intrat în portul Midia 3 nave, iar alte 3 nave au părăsit portul. În perioada următoare sunt avizate la sosire 4 nave”, se mai arată în comunicat.

Operațiunea de salvare a oilor de pe nava răsturnată în Portul Midia s-a încheiat vineri seară, fiind în total salvate 254 de animale.

Nava cu pavilion Palau s-a răsturnat pe 24 noiembrie în Portul Midia. La bordul ei se aflau aproximativ 14.000 de oi și un echipaj format din 22 de marinari sirieni.

Mai multe organizații internaționale de protecție a animalelor au protestat față de exportul de animale vii, iar subiectul a făcut înconjurul presei internaționale și a fost dezbătut în Parlamentul European.

 

Tags:
Inchide