Ce a răspuns Cristina Țopescu la întrebarea: „Ce ai face, dacă ai mai avea o zi de trăit”

Redactor:
Gandul
Ce a răspuns Cristina Țopescu la întrebarea: „Ce ai face, dacă ai mai avea o zi de trăit”
Jurnalista Cristina Țopescu mărturisise în cadrul unui interviu că ar salva o viață dacă ar știi că mai are doar o zi de trăit.
Cristina Țopescu a acordat în 2011 un interviu revistei „Tango” în care, la un moment dat, i-a fost adresată întrebarea „Ce ai face, dacă ai mai avea o zi de trăit”.

„Aș salva o viață! Mi-ar da iluzia că nu am trăit degeaba până în ultima clipa, aș muri mai liniștită”. Cristina Țopescu a vorbit și despre o slăbiciune care i-a adus destule probleme în viață: „Compasiunea, o prea mare conectare la suferința altora. Deși cred că sentimentul de compasiune nu poate fi niciodată exagerat și nici tocmai o slăbiciune nu e! Îți aduce, e adevărat, multe bătăi de cap și…o gramadă dușmani! Sunt riscuri, însă, pe care trebuie să ți le asumi!”, spune Țopescu pentru revistatango.ro.

Cristina Țopescu a fost găsită decedată duminică seara, pe 12 decembrie, după o vecină a alertat autoritățile deoarece nu o mai văzuse de trei săptămâni.
Cristina Țopescu s-a născut la Oradea, în 1960 (avea 59 de ani). A fost fiica lui Cristian Țopescu, celebru comentator sportiv. A intrat în lumea televiziunii în perioada 1970-1979, când a apărut în emisiuni pentru copii. A absolvit facultatea de Limbi Străine din București.

Cunoscută ca prezentatoare de televiziune, în 2013 a devenit membră a PSD, în acel moment a încetat colaborarea cu televiziunea Prima Tv pentru care prezenta „Focus”, principala emisiune de știri a televiziunii. În 1989 a încercat să fugă din România și a fost arestată primind trei luni de închisoare. A fost eliberată din arest pe 19 decembrie 1989.

 

 

Inchide