Ce ar fi făcut Kelemen Hunor, liderul UDMR, în locul vicepremierului Gabriel Oprea. „Asta nu înseamnă că ești vinovat”

Publicat: 27 10. 2015, 11:44
Actualizat: 27 10. 2015, 12:06

Întrebat, marți, la RFI, dacă va susține UDMR înființarea unei comisii de anchetă în Parlament în cazul Oprea, Kelemen Hunor a spus că nu a avut loc încă o discuție la nivel de grup, dar nu crede că o comisie parlamentară „va face lumină”.

„Nu am discutat în grup. Probabil vor fi unii care vor semna, alții nu vor semna (…). Eu nu cred că o comisie parlamentară va face lumină în acest caz și în principiu, după ceva experiență în Parlament, pot să vă spun că din păcate, comisiile parlamentare nu au reușit aproape niciodată să ajungă la niște concluzii pertinente. Când a existat o comisie parlamentară de foarte multe ori lucrurile au fost tergiversate sau politizate extrem de mult. Vom vedea. Nu pot să vă spun în acest moment”, a menționat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă ministrul de Interne, Gabriel Oprea, ar trebui să-și dea demisia, liderul UDMR a răspuns: „Nu pot să-l sfătuiesc în nici un fel pe domnul Oprea. Aici, fiecare își gestionează situațiile create în jurul lui așa cum își dorește. Din punct de vedere politic eu cred că PSD și UNPR vor încasa și factura după acest incident, dacă nu reușesc să gestioneze cum trebuie (…). Eventual, pot să vă spun ce aș fi făcut eu într-o astfel de situație, dar asta este o chestiune personală. Eu aș fi făcut un pas înapoi, bineînțeles, cel puțin pentru mersul corect al anchetei. Asta nu înseamnă că ești vinovat”.