Ce armament greu aduc SUA în Bulgaria, sub comanda unității de la Mihail Kogălniceanu

Ce armament greu aduc SUA în Bulgaria, sub comanda unității de la Mihail Kogălniceanu
Publicat: 18/08/2015, 00:21

Corpul de Infanterie Marină a SUA în Europa și Africa a anunțat luni că tancuri, artilerie și vehicule blindate ușoare de recunoaștere au sosit în Europa, mai exact în Germania la Bremerhaven, „pentru a susține aliații NATO și partenerii internaționali”, conform unui comunicat de presă al unității Armatei SUA. Echipamentul este însoțit de 160 de pușcași marini.

Este vorba despre patru tancuri M1A1 Abrams, trei obuziere M777 și șase vehicule blindate ușoare de recunoaștere, precum și de camioane militare, cisterne și vehicule Humvee, a declarat pentru gândul căpitanul Richard K. Ulsh, director de comunicare alU.S. Marine Corps Forces Europe & Africa.

Aceste echipamente nu vor fi staționate în România, însă vor vizita România în cadrul unor antrenamente cu Forțele Armate Române, a mai explicat pentru gândul oficialul american.

Armamentul greu urmează să fie transportat cu trenurile până în Bulgaria, unde va forma Compania de Arme Întrunite, cu sediul în Poligonul Novo Selo. Această unitate va fi subordonată Black Sea Rotational Force, cu sediul la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța. La rândul ei, unitatea americană din România se subordonează Comandamentului Armatei SUA din Europa.

Baza de la Novo Selo, din apropiere de Sliven, este bulgaro-americană și este folosită de NATO, fiind la scurtă distanță de Marea Neagră și de portul din Burgas.

„Tancurile, echipamentul de artilerie și vehiculele blindate ușoare de recunoaștere vor fi încărcate în trenuri și transportate prin întreaga Europă, demonstrând capacitatea aliaților și partenerilor noștri internaționali de a transporta echipament greu prin regiune, pentru a sprijini operațiuni militare desfășurate pe timp de criză. Folosind acest echipament, infanteriștii marini se vor antrena alături de unitățile mecanizate ale aliaților și partenerilor, sporind capacitățile tuturor de folosire a armelor întrunite și a tacticilor anti-blindaj„, transmite US Marine Corps Forces in Europe and Africa.

„Transportarea de echipament armat al Infanteriei Marine a SUA în regiunea Mării Negre a îmbunătățit comunicarea și coordonarea cu forțele aliate și partenerii. Drept rezultat al acestei colaborări și coordonări, diversele agenții și organizații implicate se cunosc reciproc, în loc să afle una de existența alteia după ce se petrece o criză„, a declarat locotenent-colonelul John Sattely, director logistic al Corpului de Infanterie Marină a SUA în Europa și Africa.

Amplasarea de armament greu pe flancul estic al NATO s-a discutat la summitul NATO din Țara Galilor, de anul trecut. Pasul SUA vine ca o măsură de reasigurare a aliaților europeni, în contextul crizei declanșate de Rusia în Ucraina, dar și ca parte a modificărilor aduse de NATO la forțele sale de reacție rapidă.

În iunie 2015, secretarul Apărării din SUA Ash Carter anunța oficial, la Tallinn, că Bulgaria, România, Polonia și țările baltice au acceptat să găzduiască tancuri, artilerie și alte echipamente militare americane.Carter a anunțat că Statele Unite vor pre-poziționa tancuri, artilerie și alte echipamente militare în estul și centrul Europei, dându-le astfel asigurări aliaților din cadrul NATO neliniștiți din cauza intervenției Rusiei în Ucraina.

Strategia SUA și a NATO de a-și intensifica prezența și activitatea militară pe flancul estic al Alianței, ca măsură de contracarare a agresiunii Rusiei în Ucraina a fost de a menține forțe rotaționale în regiune, precum și în Marea Neagră. Astfel, aceste forțe nu sunt teoretic staționate permanent, fiind rulate la intervale regulate. Cu toate acestea, prezența forțelor militare pe flancul estic este constantă, ca element de descurajare pentru Rusia.

Fără să aducă în regiune forțe și echipamente semnificative ca număr, oficialii militari americani consideră că această strategie aplicată în Estul Europei și la Marea Neagră descurajează Rusia eficient, pentru că Moscova știe că, în cazul unei inițiative similare cu cea din estul Ucrainei, va găsi aici forțe ale NATO, iar angajarea acestora în luptă înseamnă declanșarea unui conflict la scară largă, cu întreaga Alianță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O femeie a câștigat 1 milion de dolari la loterie de două ori în 10...