Ce notă a primit, după contestații, eleva notată cu 2 la Bac și renotată cu 9.35 de aceiași profesori

Publicat: 12 07. 2014, 10:02
Actualizat: 09 08. 2019, 02:26

După revolvarea contestațiilor, Diana Stoleriu, absolventă a Liceului „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, care luase inițial nota 2.00 la Anatomie, a primit nota maximă, cu opt puncte mai mult față de cea acordată inițial de profesorii corectori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, Diana Stoleriu a primit nota 10.00 în urma reevaluării tezei într-un centru de recorectare din alt județ, după ce, inițial, primise „din eroare”, așa cum au catalogat-o reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, nota 2.00.
Imediat după afișarea rezultatelor înainte de contestații, tânăra a făcut o sesizarea la ISJ, în condițiile în care era convinsă că a rezolvat corect subiectele de la examen.

Inspectoratul Școlar Vaslui a declanșat o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă este vorba despre o eroare. Astfel, teza a fost reevaluată de aceiași doi profesori corectori și de inspectorul de specialitate, care au constatat că, de fapt, nota reală a lucrării este de 9,35.

Foto: pagină de Facebook personală

„În aceste condiții, am solicitat comisiei naționale de bacalaureat să facă modificarea aferentă în catalogul electronic, cerere care a și fost aprobată. Cu toate acestea, candidatul și-a menținut contestația, considerând că lucrarea sa poate primi o notă mai mare în urma reevaluării într-un centru regional. Noi credem că, în acest caz, a fost vorba doar despre o eroare neintenționată, comisă în momentul trecerii notelor de pe teză în borderourile profesorilor”, declara, miercuri, corespondentului MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

În ceea ce-i privește pe cei doi profesori corectori care au făcut „eroarea”, aceștia vor fi puși în discuție în cadrul Consiliului de Administrație al ISJ Vaslui.
„Ca o primă măsură, cei doi profesori corectori nu au mai fost convocați la comisia regională de contestații de la Vaslui, unde sunt reevaluate tezele din două județe ale Moldovei. De asemenea, aceștia vor fi puși în discuție în cadrul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar, unde se vor stabili sancțiunile de rigoare”, susține inspectorul general Gabriela Plăcintă.

Potrivit acesteia, cei doi profesori corectori vor primi ca sancțiune necooptarea în următorii ani în comisiile examenului de bacalaureat.
Diana Stoleriu a promovat examenul de bacalaureat cu media finală 9,56, după ce a obținut nota 9,90 la Matematică, 8,80 la Română și 10 la Anatomie.

Teodor Istrate, corespondenti@mediafax.ro