Ce s-a întâmplat cu fetița din Vâlcea, al cărei sicriu a fost găsit gol după 21 de ani. Mărturia surprinzătoare a mamei

Ce s-a întâmplat cu fetița din Vâlcea, al cărei sicriu a fost găsit gol după 21 de ani. Mărturia surprinzătoare a mamei
Publicat: 29/10/2015, 21:51

Autoritățile judiciare din Vâlcea fac verificări în privința situației legate de Flori Dumitrașcu, fetița din localitatea Pesceana declarată moartă în 1994, al cărei sicriu a fost găsit gol săptămâna trecută, când a fost dezgropat de rudele acesteia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mama fetiței a fost audiată de anchetatori, fiind întrebată despre moartea copilei.

Potrivit unor surse judiciare, femeia, care are alți trei copii și care acum locuiește în județul Timiș, le-a declarat anchetatorilor că în 1994, când avea cinci ani, fetița cântărea aproximativ opt-nouă kilograme, având greutatea normală pentru un copil de un an, astfel că a mers cu ea la un spital din București.

La câteva zile de la internare, părinții fetiței au fost anunțați că fiica lor a fost diagnosticată cu SIDA și a murit. De la spitalul din Capitală părinții au primit, pe lângă certificatul de deces al fetiței, și un sicriu sigilat, reprezentanții unității medicale spunându-le să nu deschidă coșciugul întrucât boala de care a murit fata i-ar putea pune în pericol.

După moartea copilei, mama lui Flori a părăsit localitatea, acuzând că este agresată de soț.

Sursele judiciare citate susțin că Flori Dumitrașcu, alături de alți copii proveniți din familii sărace din Pesceana, s-a aflat la un moment dat pe o listă cu copii adoptabili, copii de care erau interesate familii din străinătate.

Conform surselor citate, mama copilei le-ar fi confirmat anchetatorilor faptul că s-au purtat discuții în privința adopției, dar că adopția propriu-zisă nu s-a întâmplat din cauză că fetița a fost diagnosticată cu SIDA.

De asemenea, femeia le-a spus anchetatorilor că acum, după dezgroparea sicriului găsit gol, ea nu mai crede că fiica sa a murit.

Reprezentanții Poliției Județene Vâlcea continuă verificările privind acest caz.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Vâlcea, Alina Teodorescu, a declarat că Poliția a fost sesizată, luni, cu privire la situația de la Pesceana, de către rudele lui Flori Dumitrașcu.

Sesizarea a fost făcută la o zi după ce în locul din care a fost dezgropat sicriul a fost înhumat Ion Dumitrașcu, tatăl fetiței, iar faptul că autoritățile au fost sesizate după înmormântare, și nu imediat ce a fost scos sicriul fetiței, îngreunează ancheta, spun surse judiciare.

Conform Stirileprotv.ro, doi asistenți medicali, soț și soție, în prezent pensionari, sunt bănuiți de localnici că au intermediat adopții cu familii de străini, un bărbat povestind că în 1991 cei doi i-au convins pe el și pe soția sa că băiețelul lor ar avea o pungă de lichid la creier. Cei doi i-ar fi sfătuit pe părinți, într-un final, să dea copilul unui cuplu de canadieni, care avea posibilitatea să îi asigure o bună îngrijire în ultimele zile de viață.

Potrivit sursei citate, în urmă cu doi ani, băiatul, care este sănătos și care acum este cetățean canadian, a venit în sat să își cunoască familia naturală,.

Foștii asistenți medicali neagă implicarea în acest caz, însă spun că, la începutul anilor ’90, mai mulți străini care voiau să adopte copii din România cereau informații de la dispensar, unde erau înregistrați toți sătenii.

În privința lui Flori Dumitrașcu, asistenții sunt siguri că a fost bolnavă de SIDA și a murit, iar trupul a fost incinerat, însă sătenii nu cred această variantă.

În 16 octombrie 2015, tatăl fetiței, Ion Dumitrașcu, a murit, iar pentru a-l îngropa, rudele au decis să dezgroape sicriul fiicei sale și să îl îngroape în locul acesteia în cimitirul din Pesceana, urmând ca osemintele copilei să fie reîngropate, conform tradiției, în locul de veci al familiei. În momentul în care au deschis sicriul, rudele lui Ion Dumitrașcu au constatat că în sicriu nu există nicio rămășiță pământească a copilei, unchiul și mătușa fetei povestind că în interiorul coșciugului au descoperit cârpe, lenjerie intimă de damă, o pânză și o pereche de papuci.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern