Ce salariu au ajuns sa aibă farmacistele de la Catena și Sensiblu. Cât câștigă lunar, de fapt

Ce salariu au ajuns sa aibă farmacistele de la Catena și Sensiblu. Cât câștigă lunar, de fapt
Sursă Foto - Shutterstock
Publicat: 10/09/2022, 19:32
Actualizat: 10/09/2022, 20:29

Catena și Sensiblu sunt două dintre cele mai mari lanțuri de farmacii din România, dar și cele mai preferate oamenilor. Dacă te-ai întrebat vreodată câți bani li se livrează lunar farmacistelor în cont, iată răspunsul!

Lanțurile de farmacii din România cer studii superioare și certificat special, deci nu oricine poate lucra într-un punct de genul ăsta. Iată ce salariu au farmacistele.

Salariile diferă în funcție de oraș, dar și de experiența angajaților.

Pentru un job în domeniul acesta ai nevoie de mai multe lucruri, printre care și multă disciplină, dar poți începe mai întâi prin a obține atestatul care trebuie eliberat de Coleciul Farmaciștilor, în urma studiilor finalizate și al examenelor corespunzătoare.

Salariul pe care îl primesc lunar farmaciștii Sensiblu este între 2.400 de lei și 4.400 de lei, în timp ce farmacia Catena oferă salariul de 4.500 de lei pentru un program full time și o experiență de 7 ani, potrivit unde lucram.ro.

Astfel, un farmacist angajat la Sensiblu primește, în medie, un salariu net de 3.300 de lei, la care se adaugă bonusuri lunare de 500 de lei, dar și tichete de masă de 200 de lei, iar, în medie, un farmacist angajat la Catena primește un salariu net de 3.000 de lei, la care se adaugă bonusuri lunare de 700 de lei.

Prețurile medicamentelor din mediul online diferă față de cele din farmacii

Prețul medicamentelor de la ghișeul farmaciilor diferă foarte mult față de cel online, iar românii ajung să plătească mai mult cu câțiva zeci de lei până la câteva sute, dacă au mai multe produse de achiziționat.

De foarte multe ori clienții se trezesc cu prețuri total diferite, față de cele vizionate pe internet.

Principalele reţele de farmacii Catena, Sensiblu, Dona, Help Net Ropharma au continuat ex­tin­derea la nivel naţional, în ora­şele medii sau mici, în stra­tegia de consolidare pe piaţă, arată o analiză publicată în catalogul Cei mai mari jucători din economie.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase