Ce spune ministrul Educației despre propunerea ca studenții să primească 12 călătorii gratuite cu trenul

Ce spune ministrul Educației despre propunerea ca studenții să primească 12 călătorii gratuite cu trenul
Ce spune ministrul Educației despre propunerea ca studenții să primească 12 călătorii gratuite cu trenul / Sursă Foto: Shutterstock
Publicat: 26/02/2021, 21:49
Actualizat: 06/04/2021, 15:00

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că va vota propunerea ca studenţii să primească gratuitate pentru 12 călătorii dus-întors cu trenul între localitatea de domiciliu şi cea unde studiază: „Da, eu voi vota, îmi voi exercita dreptul de vot”.

Ministrul Educației: „Da, sunt convins că această propunere ar putea să treacă”

Sorin Cîmpeanu spune că în opina sa, propunerea ca studenții să primească 12 călătorii gratuite cu trenul ar putea să fie adoptată.

„Da, eu voi vota, îmi voi exercita dreptul de vot”, a spus Ministrul Educației. Acesta a explicat în declarația sa că sumele necesare ar fi prevăzute în bugetul Ministerului Transporturilor.

„Da, sunt convins că această propunere ar putea să treacă. Ea prevede un număr de 12 călătorii dus-întors între localitatea de domiciliu şi universitate, călătorii care să se facă, bineînţeles, pe durata anului universitar, la care să se adauge reducerea standard de 50% pentru întreg anul calendaristic fără limită de călătorii”, a spus Cîmpeanu la Parlament, întrebat cum comentează o propunere în acest sens a unui coleg din PNL.

Studenții urmează să beneficieze de o reducere de 50% pentru transport

Șeful Executivului, Florin Cîțu, a transmis la finalul ședinței de Guvern că studenții nu vor beneficia decât de 50% reducere la transportul cu trenul.

De asemenea, conform noilor reguli, studenții în vârstă de până la 26 de ani beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, cu metroul, precum și pentru transportul intern auto, transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi transport intern naval. Articolul de lege care oferea gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a urmează să fie abrogat.