Cei doi români uciși în atacul terorist de la In Amenas vor fi înmormântați joi

Cei doi români uciși în atacul terorist de la In Amenas vor fi înmormântați joi
Cei doi români uciși în atacul terorist de la In Amenas vor fi înmormântați joi, unul în Ploiești, iar celălalt în localitatea natală, Bărcănești, din județul Prahova, trupurile neînsuflețite ale celor doi fiind depuse, după necropsie, la biserici din cele două localități.
Publicat: 23/01/2013, 17:07
Actualizat: 04/07/2013, 10:27

Cei doi români uciși în atacul terorist de la In Amenas vor fi înmormântați joi, unul în Ploiești, iar celălalt în localitatea natală, Bărcănești, din județul Prahova, trupurile neînsuflețite ale celor doi fiind depuse, după necropsie, la biserici din cele două localități.

Trupul neînsuflețit al lui Mihail Bucur este depus, de marți, la Biserica „Sfântul Pantelimon” din Ploiești.

Mihail Marius Bucur, inginerul ploieștean ucis în urma atacului terorist de la o rafinărie din Algeria, va fi înmormântat în cimitirul „Viișoara” din Ploiești, slujba de înmormântare fiind programată pentru ora 11.00 la biserică, după care cortegiul funerar va străbate aproape întreg orașul, în condițiile în care biserica este situată în zona de sud a orașului, iar cimitirul este în cartierul din nordul Ploieștiului.

Celălalt român ucis în Algeria, Tiberiu Ionuț Costache, va fi înmormântat la Bărcănești, sicriul cu trupul neînsuflețit fiind depus, miercuri dimineață, la biserica din satul Tătărani, comuna Bărcănești, unde bărbatul s-a născut, a crescut și unde trăiesc părinții săi.

Slujba de înmormântare va începe la ora 12.00 și va avea loc la o biserică pentru care Tiberiu Ionuț Costache făcuse numeroase donații, spun localnicii.

Aeronava C-27 J Spartan a MApN cu trupurile neînsuflețite ale celor doi români decedați în Algeria, în atentatul terorist de la In Amenas, a ajuns marți dimineață în țară, la Aeroportului Militar Otopeni, la baza aeriană 90 având loc și o scurtă slujbă religioasă. Cortegiul funerar cu trupurile celor doi români – Tiberiu Ionuț Costache și Mihail Marius Bucur – a fost escortat de la Aeroportul Militar Otopeni până la Ploiești de către echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova. Cei doi bărbați au fost duși la morga din Ploiești, unde au fost făcute autopsiile.

Surse apropiate anchetei declarau pentru corespondentul MEDIAFAX că primele date ale autopsiei arată că bărbații aveau multiple traumatisme care ar fi putut fi provocate de suflul unor explozii puternice. Sursele citate spuneau că fețele acestora nu erau distruse și că ambii au putut fi identificați de către familii.

De asemenea, o femeia care s-a recomandat drept nașa lui Mihail Bucur afirma că pe trupul acestuia nu au fost descoperite, la necropsie, urme de gloanțe.

„Cauzele sunt multiple: traumatisme de organe de membre cauzate probabil de suflul unei explozii. Nu sunt gloanțe, asta este clar. Am făcut demersurile necesare și voi urmări să fie chiar urmate toate etapele pentru a se clarifica atât condițiile în care s-au produs cele două tragedii, cât și cauzele care au dus la ceea ce nu ne explicăm cu toții”, a afirmat femeia. Tiberiu Costache, în vârstă de 36 de ani din Bărcănești și Mihail Bucur, de 40 de ani, din Ploiești, au murit în urma atacului terorist de la rafinăria din In Amenas, din Algeria.

Tiberiu Costache, în vârstă de 36 de ani din Bărcănești și Mihail Bucur, de 40 de ani, din Ploiești, au murit în urma atacului terorist de la rafinăria din In Amenas, din Algeria. Tiberiu Costache era tatăl unui băiețel de aproximativ șase ani, iar soția sa este însărcinată în luna a șaptea. Mihail Bucur avea doi copii – un băiat de 14 ani și o fetiță de trei ani. Ambii lucrau ca ingineri pe platforma petrolieră și amândoi petrecuseră în România sărbătorile de iarnă și revelionul și se întorseseră în Algeria cu câteva zile înaintea atacului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
„Îl iubim pe acest preot și luptăm pentru el” Sute de enoriași protestează în fața...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
DECIZIE pentru cei care au telefoane mobile. Se aplică pentru toată lumea
Android 15 va avea o funcție nouă. Anunțul a fost făcut de Google
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Declarația șocantă a tinerei care și-a văzut tatăl ucis în sectorul 6 din Capitală pentru...
BANCUL ZILEI. Un bătrân vine la preot să se spovedească: - Părinte, am păcătuit, îi...
Cel mai lung experiment din lume se desfășoară de aproape 100 de ani și poate...
×