Cele mai noi inovații în stomatologie

Cele mai noi inovații în stomatologie
Publicat: 30/03/2020, 13:17

În zilele noastre, datorită tehnologiilor de ultimă generație, orice afecțiune dentară poate fi tratată, iar cariile dentare, extracțiile și alte proceduri au devenit intervenții de rutină. În plus, înlocuirea dinților lipsă se face din ce în ce mai ușor.

Inovațiile tehnologice din domeniul stomatologiei au căpătat un impact major asupra modului în care medicii dentiști își tratează pacienții, iar acestea oferă experiențe plăcute, mai rapide, mai ușoare și mai puțin dureroase. Iată care sunt tratamentele stomatologice de ultimă generație:

Implanturi dentare

Implanturile dentare oferă pacienților dinți funcționali și estetici. Implantul dentar face posibilă refacerea danturii prin plasarea unei rădăcini artificiale în locul dintelui lipsă. Acest tratament stomatologic este completat de atașarea unei coroane dentare, pentru a-i oferi pacientului o mușcătură corectă și posibilitatea de a mânca la fel ca înainte. Implantul dentar nu afectează dinții vecini și arată exact ca cei naturali. Comparativ cu protezele mobile, implanturile dentare oferă dinți ficși și au o durată de viață mare.

Restaurarea danturii cu ajutorul fațetelor și a coroanelor dentare

Fațetele și coroanele dentare sunt tot mai căutate de către persoanele care își doresc un zâmbet strălucitor, dinți cu un aspect natural cu care să se simtă încrezători. Acestea sunt realizate din ceramică, sunt rezistente și nu provoacă reacții alergice. Dacă în trecut amprentarea tradițională nu era preferată de pacienți deoarece provoca senzații neplăcute, acum noile tehnici digitale înlocuiesc metoda clasică de amprentare, dar și șlefuirea manuală. Astfel, te poți bucura de un tratament rapid și de un zâmbet estetic.

Atât fațetele, cât și coroanele dentare au rolul de a corecta problemele estetice sau funcționale ale danturii, de a reda dinților forma și culoarea potrivită. Fațetele dentare se aplică pe partea frontală a dinților și sunt adresate celor care au dinți inegali, pătați, fracturați sa strâmbi.

Radiografiile dentare digitale care reduc radiațiile cu 80%

O altă inovație din domeniul stomatologiei este radiografia dentară digitală. Comparativ cu filmul tradițional, radiografiile dentare digitale au un nivel de radiații mult mai scăzut. Acestea captează imagini din interiorul cavitătii bucale și au rolul de a identifica afecțiunile dentare ale pacientului. Noile tehnologii beneficiază de senzori care reduc cu 80% din nivelul radiațiilor.

Depistarea cancerului oral

Depistarea cancerului oral nu era o tehnică realizabilă în urmă cu câteva zeci de ani, însă datorită avansării tehnologiei, în stomatologie se utilizează un aparat care depistează infecții, tumori ale glandei salivare sau chiar cancerul în doar câteva minute, fiind o procedură sigură și lipsită de durere.

Detartraj cu ultrasunete

Îndepărtarea plăcii bacteriene din cavitatea bucală cu ajutorul ultrasunetelor este o procedură inovatoare, nelipsită din cabinetele stomatologice moderne. Conform specialiștilor din domeniul stomatologiei, aparatura moderna este non-invazivă și oferă pacienților efecte de lungă durată. Detartrajul cu ultrasunete îndepartează depunerile de placă bacteriană din spațiile adânci, locuri în care instrumentele tradiționale nu pot pătrunde. Mai mult, elimină mirosul neplăcut al cavității bucale și garantează o curățare perfectă a danturii.

Albirea danturii

Albirea profesională a danturii în cabinetul stomatologic este o procedură tot mai solicitată de persoanele care vor să obțină dinți mai albi și mai strălucitori. Albirea dinților se realizează rapid, în aproximativ 60 de minute, oferindu-i pacientului o dantură perfectă, fara să afecteze smalțul dinților.

Aparatele dentare invizibile

Dacă până acum câțiva ani existau doar aparate dentare vizibile, în prezent pacienții se bucură de tratamente mult mai discrete de îndreptare a dinților. Astfel, există aparate dentare invizibile care se aplică pe suprafața interioară a dinților pacienților și sunt potrivite celor care își doresc un aparat discret, care să nu fie observant. Gutierele transparente care sunt detașabile reprezintă o altă metodă de aliniere a dinților, acestea sunt mult mai confortabile pentru pacient și, în plus, sunt foarte greu de observat.

Stomatologia de astăzi se bazează pe inovație, iar aparatura dintr-un cabinet stomatologic nu se mai aseamănă deloc cu cele din trecut. Durerea este eliminată, iar experiențele pacienților sunt tot mai plăcute.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația