Chirurgul care și-a atacat un coleg cu bisturiul a candidat la parlamentare în 2012, cu sloganul ”Tai în carne vie”

Chirurgul care și-a atacat un coleg cu bisturiul a candidat la parlamentare în 2012, cu sloganul ''Tai în carne vie''
Publicat: 17/01/2016, 12:22

Potrivit blogului săi de campanie din 2012, Constantin Ploscaru a candidat pe listele PRM pentru un loc în Camera Deputaților. Sloganurile sale de campanie au fost „Eu tai în carne vie corupția și minciuna” și „Vreau să fiu un medic pentru Sănătatea Economică și Morală a Vâlcii!”.

Tot pe blogul său de campanie, medicul și-a făcut și o scurtă prezentare, afirmând că este „creștin-ortodox convins”. „Iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți”, scria medicul despre convingerile sale.

„Părinții mei au fost oameni simpli, cu frică de Dumnezeu, ce au avut doi copii – eu medic și fratele meu preot. Am urmat primele opt clase în satul natal, iar în anul 1971 am absolvit liceul teoretic Vedea, Argeș, profil real, aici luând decizia de a urma o profesie medicală. în care m-am dedicat exclusiv omului și nevoilor sale cotidiene, fiind sensibil la orice adiere în viața sufletească a semenilor”, se arată în prezentarea pe care și-a făcut-o în 2012 candidatul PRM.

Acesta explică faptul că a ajuns în politică, să candideze din partea partidului lui Corneliu Vadim Tudor, pentru a-și ajuta concetățenii și afirma că a respins alte oferte, precum cele din partea PPDD, care l-au „scârbit iremediabil” solicitându-i bani pentru a ajunge pe liste. „M-au scârbit iremediabil, condiționându-mi înscrierea pe liste de cotizarea cu o sumă imensă, de 25.000 de euro, faptă reprobabilă ce m-a dezamăgit profund, și m-au dezgustat, pentru că nu suport escrocii, impostura, banditismul și lipsa de caracter, a unora ce nu au nici 10% din pregătirea mea, practic niște pigmei ordinari și declasați impostori”, scria medicul.

În alegerile din 2012, Constantin Ploscaru s-a situat pe penultimul loc în colegiul din Vâlcea în care a candidat, obținând doar 523 de voturi.

Medicul Constantin Ploscaru, chirurg la Spitalul Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea, este cercetat penal după ce, sâmbătă, a atacat cu un bisturiu un alt chirurg în incinta unității sanitare, au declarat corespondentului MEDIAFAX surse judiciare.

Conform surselor citate, între cei doi medici a izbucnit un conflict ca urmare a unor neînțelegeri mai vechi, iar chirurgul Constantin Ploscaru și-a atacat colegul chiar în sala de operație. Bisturiul cu care chirurgul Constantin Ploscaru l-a atacat pe colegul său a trecut pe lângă artera carotidă, rănindu-l pe acesta.

Medicul atacat, Emil Bărbulescu, a fost supus unei intervenții chirurgicale, iar până la ora transmiterii acestei știri nu a depus plângere la Poliție, însă, cu toate acestea, în urma incidentului, chirurgul Constantin Ploscaru a fost dus la audieri la sediul Poliției Vâlcea.

Cazul a fost preluat de un procuror.