Cinci muncitori întorși din China, izolați acasă din cauza coronavirusului la Brăila

Cinci muncitori întorși din China, izolați acasă din cauza coronavirusului la Brăila

Cei cinci muncitori români au lucrat într-o provincie învecinată orașului Wuhan, în care a izbucnit epidemia. Duminică, ei s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Brăila pentru a fi consultați.

Medicii au stabilit că nu prezintă simptome ale infecției cu coronavirus și au decis să-i trimită acasă, recomandându-le 14 zile de izolare la domiciliu.

„Doi au venit aseară (duminică seara-n.r.) la UPU, bărbații nu sunt bolnavi, ei nu au simptome. Au venit la medic ca măsură de precauție, știu că li s-a recomandat să stea acasă în următoarele zile”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Spitalului Județean Brăila, Delia Râșnoveanu.

Grupul de muncitori care s-a întors din China este format din patru brăileni și un tulcean. Toți vor sta acasă timp de două săptămâni și vor respecta o serie de proceduri în cazul în care se vor simți rău.

„La apariția oricărui simptom, mai ales febră sau tuse, ei trebuie să sune la 112. Conform procedurii, dacă se simt rău, ei nu merg la spital, la domiciliul lor se deplasează o ambulanță specială care realizează transferul pacientului la București, la Matei Balș. Oamenii sunt monitorizați zilnic prin medicul de familie. Vor sta izolați timp de 14 zile pentru că este perioada în care poate să apară virusul. Nu este motiv de panică, este o procedură normală, orice persoană care vine dintr-o zonă cu astfel de probleme trebuie luată în evidență și monitorizată”, a declarat directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

Până în prezent, în urma infecției cu coronavirus peste 360 de persoane, cele mai multe din China, au murit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase