Cine a construit masa albă la care Putin a discutat cu liderii occidentali. Astăzi ar costa „probabil 100.000 de euro”

Cine a construit masa albă la care Putin a discutat cu liderii occidentali. Astăzi ar costa „probabil 100.000 de euro”
Cine a construit masa albă la care Putin a discutat cu liderii occidentali / Sursă Foto: YouTube - Captură
Publicat: 16/02/2022, 18:55

Masa albă la care Vladimir Putin i-a primit pe liderii occidentali Emmanuel Macron și Olaf Scholz a fost construită în Italia, în urmă cu 25 de ani, potrivit presei din peninsulă.

Jurnaliștii publicației italiene Corriere della Sera au reușit să stea de vorbă cu proprietarul companiei care a realizat piesa. Acesta spune că a renovat o bună parte a palatului de la Kremlin și că masa respectivă ar costa 100.000 de euro în banii de azi.

„Am recunoscut-o imediat cum am văzut-o. Sunt foarte mândru de ea, mereu mă bucur când văd că munca mea apare ca decor la lucruri importante. Sper să poarte noroc împotriva războiului”, a declarat Renato Pologna, directorul Companiei Oak pentru Corriere della Sera.

Afaceristul este cel care a creat cunoscuta masă albă, lungă de 6 metri și lată de 2,6 m, care i-a ținut la distanță pe șefii de state. Masa este din lemn, iar partea de deasupra, dată cu lac alb, are frunze de aur și decorațiuni făcute manual.

„Cu siguranță lungimea nu are nimic a face cu pandemia. Am făcut masa acum 25 de ani”, a spus Renato, precizând însă că ea poate fi folosită acum și în acest scop.

Directorul a mai spus că nu a construit doar această masă pentru Kremlin, ci a participat la lucrări mai ample de renovare a palatului prezidențial, între 1995 și 1997. Renato s-a ocupat de mobilier pentru mai multe încăperi, iar restul lucrărilor – parchet, corpuri de iluminat, șeminee, tavane – le-a subcontractat.

Masa ar costa 100.000 de euro

Când a fost întrebat cât ar costa această masă astăzi, afaceristul a răspuns: „Ei bine… probabil 100.000 de euro”.

Renato a mai spus că a văzut glumele pe seama mesei, care au inundat internetul după apariția fotografiilor de la Kremlin, și că-a amuzat. „Putem spune că e o masă care stimulează creativitatea”.

Acesta a povestit că a ajuns să lucreze la Kremlin după ce, cu 10 ani înainte, firma lui fusese selectată, prin intermediul Consulatului de la Milano, să realizeze mobilier pentru un apartament în cadrul administrației de la Kremlin.

Firma lui Renato a lucrat și pentru șeici și familii regale din țările arabe, pentru sultanul din Malaezia, pentru Muammar Gaddafi și familia lui Saddam Husdein, dar și pentru mari bogați ai lumii, ale căror identități nu a vrut să le dezvăluie.