Cine sunt condamnații din ultimele două luni în dosare DNA

Cine sunt condamnații din ultimele două luni în dosare DNA
Publicat: 11/01/2016, 19:28

În cursul lunilor noiembrie și decembrie 2015, în dosare de corupție instrumentate de DNA, au rămas definitive 65 de hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 188 de inculpați, anunță parchetul.

Între persoanele condamnate, se numără un prim procuror de parchet de judecătorie, un judecător, nouă avocați, doi executori judecătorești, cinci directori de companii și regie autonomă, un primar de oraș, un rector universitar, doi medici, cinci ofițeri de poliție, patru comisari de gardă financiară și cinci lucrători vamali.

În noiembrie a fost condamnat definitiv, la patru ani de închisoare cu executare, fostul judecător al Curții de Apel Oradea, Mircea Pușcaș, acuzat de DNA că a cerut de la o persoană judecată în mai multe dosare 51.500 de euro, din care ar fi primit 21.500 de euro, promițând că intervine la magistrați să dispună soluții favorabile, precum și fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, Mihai Betelie, la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare, acuzat că a efectuat prin persoane interpuse activități de comerț incompatibile cu funcția.

Fostul primar al orașului Borșa, Cornel Remus Ștețco, a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare, pentru obținere pe nedrept a unor fonduri europene, iar fostul șef al Poliției Orașului Pantelimon, Alexandru Adrian Șovar, la trei ani și opt luni de închisoare, pentru că a primit 600 de dolari de la un șofer prins băut la volan, i-a oferit 300 de dolari unui subaltern pentru a îl ajuta pe șoferul respectiv și i-a luat ceasul de mână subalternului.

În luna decembrie instanțele au decis condamnarea lui Adrian Chebuțiu, președinte al consiliului de administrație și director general al Uzinei Constructoare de Mașini (UCM) Reșița, și a lui Adrian Coriolan Preda, director executiv al UCM Reșița, la câte cinci ani de închisoare, pentru delapidarea companiei și constituire de grup infracțional organizat, prejudiciul fiind estimat la peste 75 de milioane de lei. În același dosar, Eugen Bogatu, fost director al Direcției Domenii Portuare din cadrul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime (CNAPM) Constanța, a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu executare, pentru favorizarea infractorului și intermedierea infracțiunilor economice.

Tot în decembrie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare fostul director general al RATB Viorel Popescu pentru a prejudiciat regia cu aproximativ 820.000 de euro, prin încheierea unui contract cu o firmă care, deși nu avea drept de asistență juridică, a oferit RATB astfel de servicii.

Fostul șef al Poliției Rutiere Brașov, Claudiu Tămârjan, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru că a determinat agenți de poliție să își încalce atribuțiile de serviciu pentru a asigura protecție unor oameni de afaceri și funcționarilor publici.

Fostul rector al Universității Ovidius din Constanța, Tiberiu Dănuț Epure, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. El a fost anchetat de DNA după ce a fost denunțat de studenți că a cerut 10.000 de euro pentru a facilita admiterea la Facultatea de Farmacie pentru trei candidați, el primind 5.000 de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alte vești proaste de la meteorologi. Ploi abundente, vineri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York