Cine sunt judecătorii care l-au condamnat pe Dan Voiculescu la închisoare

Cine sunt judecătorii care l-au condamnat pe Dan Voiculescu la închisoare
Publicat: 08/08/2014, 21:31
Actualizat: 10/03/2015, 22:30

Ambii sunt judecători tineri proaspăt promovați de la Tribunalul București la Curtea de Apel. Camelia Bogdan, cea care a condus ședința de judecată, este cunoscută în sistemul judiciar ca unul dintre cei mai buni specialiști în analiza infracțiunii de spălare de bani și o adeptă a proceselor judecate alert și riguros.

Dosarul lui Dan Voiculescu a fost judecat de către judecătoarea Camelia Bogdan și de către judecătorul Mihai Alexandru Mihalcea. Camelia Bogdan este unul dintre judecătorii tineri din sistem. A promovat recent la secția a II-a penală a Curții de Apel București. Camelia Bogdan a fost cea care a judecat până la un moment dat în dosarul în care Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Ea a fost eliminată din complet pentru că judecătoarea Elena Burlan, de la Tribunalul București, a considerat că judecă mult prea repede dosarul.

Judecătoarea Camelia Bogdan este cea care a dispus condamnarea omul de afaceri Ștefan Riza la 12 ani de închisoare. La Curtea de Apel, acesta a primit o reducere a pedepsei la 3 ani. Reducerea a fost acordată de către nimeni altul decât judecătorul Stan Mustață, cel care a fost arestat pentru corupție și care a fost desemnat inițial să judece dosarul lui Dan Voiculescu.

Camelia Bogdan are și o bogată expertiză în infracțiunile economice, în special în cele legate de spălarea banilor.

Judecătorul Mihai Alexandru Mihalcea a promovat și el, de curând, la Curtea de Apel București. Anul acesta, el a promovat de la Judecătoria sector 4, la Tribunalul București. A fost judecător la judecătoria Buzău până în 2010. Potrivit portalului magistrati.ro, el a refuzat să-l elibereze condiționat pe Sorin Ovidiu Vântu pe motiv că acesta „nu a făcut eforturi deosebite pe calea reeducării sale” și „nici nu a încercat să se remarce într-un mod deosebit”. Instanța a avut suspiciuni cu privire la modul în care Vântu a putut să dea peste 3.000 de telefoane din închisoare.

Cine l-a anchetat și cine l-a condamnat pe liderul PC

Procurorul care a investigat dosarul ICA este Emilian Eva, acum procuror la lași. Pe lângă dosarul ICA, acesta a mai instrumentat și dosarul Loteria II în care a fost trimis în judecată George COPOS. Dosarul ICA a primit viza de legalitate de la procurorul Doru Țuluș, cel care a condus până anul trecut secția a II-a DNA. De numele său se leagă unele dintre cele mai grele dosare ale DNA.

Procurorul Tuluș a instrumentat celebrul dosar al transferurilor, în care opt grei ai fotbalului au fost condamnați de Curtea de Apel București. Cristi Borcea, George Copos, MM Stoica, Jean Pădureanu, Giovanni Becali, Victor Becali, Gică Popescu și Gheorghe Nețoiu au fost condamnați, în total, la 40 de ani de închisoare și plata unor daune de peste 10 milioane de dolari. Acest dosar a fost instrumentat în perioada în care DNA a fost condus de Daniel Morar, actual judecător CCR.

La Tribunalul București, Dan Voiculescu a fost judecat de judecătoarea Grațiela Constantin. Judecătoarea a dispus condamnarea lui Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare. Grațiela Constantin este și cea care a dispus arestarea primarului Emilian Frâncu, edilul din Râmnicu Vâlcea.

Cine îl acuză, cine îl apără și cine îl judecă pe Voiculescu

Acuzarea este reprezentată în sala de judecată de procuroarea Elena Matieșescu de la DNA. Este șefa Direcției Judiciare a DNA. Această direcție cuprinde procurorii care reprezintă instituția în sălile de judecată. Un episod notabil din cariera procuroarei Matieșescu a fost recursul dosarului Trofeul Calității-Năstase. La finalul procesului, șeful Inspectoratului de Stat în Construcții, Adrian Grăjdan, a înaintat o adresă la Curtea Supremă prin care cerea eliminarea instituției ca parte civilă din dosar, acest act fiind unul în favoarea lui Adrian Năstase. În sala de judecată, Elena Matieșescu a demonstrat că Grăjdan a fost în contact cu Năstase la momentul redactării acelei adrese. De altfel, Grăjdan a fost trimis în judecată pentru favorizarea lui Năstase.

Apărarea lui Dan Voiculescu este condusă de avocatul Gheorghiță Mateuț, cel care apără constant politicienii suspectați de corupție, dar și oameni de afaceri. Este cel care i-a apărat pe Dinu Patriciu și Ovidiu Tender. A făcut echipă în dosarul Tender cu premierul Victor Ponta. De altfel, Mateuț este și expertul în drept care a emis opinia legală prin care constata că Victor Ponta nu a plagiat în teza de doctorat. Arma preferată a avocatului Mateuț sunt contestațiile procedurale. În majoritatea proceselor, el contestă procedurile și mai puțin probele din dosar. S-a făcut remarcat prin amânarea dosarelor, utilizând cererile de sesizare a Curții Constituționale. Până în 2010, dacă instanța sesiza CCR, dosarul era suspendat.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
FOTO. Mihaela Rădulescu, apariție interzisă! O rochie transparentă, prin care s-a văzut prea mult
Alimentul care scade temperatura corporală. 10 mâncăruri pentru caniculă
Doi copii au murit! Cel mai cunoscut medic din Romania avertizeaza populatia! Aceste pastile UCID...
Motivul pentru care Ilie Năstase o sfătuiește pe Simona Halep să nu rateze Wimbledonul |...
Lanțul de magazine care vrea să FALIMENTEZE Lidl! Are prețuri mult mici decât gigantul din...
Există „patru Românii". Diferenţe uriaşe între venituri în judeţele ţării. Cum arată clasamentul
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Județul cu cea mai mare pensie din țară. Locuitorii de aici încasează chiar și 2.100...
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
Se schimbă buletinul, din nou: datele importante care dispar de pe cartea de identitate și...
Fiica lui Michael Jackson, dezvăluire șocantă despre un incident petrecut alături de tatăl ei
Veste ȘOC în lumea muzicii românești: A murit la doar 25 de ani. Medicii nu...
Denise Rifai A ȘOCAT pe toată lumea! Ce a putut să o întrebe pe Gabriela...
Varianta Delta a coronavirusului explodează în Europa. A doua doză de vaccin este crucială
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este prima femeie din clubul miliardarilor din ţara noastră. Ea a construit de la...