Clijsters în finală la US Open după un final de semifinală neobișnuit

Publicat: 16 02. 2012, 08:52
Actualizat: 28 02. 2012, 08:12
Jucătoarea belgiană de tenis Kim Clijsters s-a calificat în finală la US Open, după ce a eliminat-o pe Serena Williams, numărul 2 mondial și deținătoarea titlului, cu scorul de 6-4, 7-5, meciul terminându-se într-un mod controversat din cauza unei penalități primite de americancă, informează AFP.

Jucătoarea belgiană de tenis Kim Clijsters s-acalificat în finală la US Open, după ce aeliminat-o pe Serena Williams, numărul 2 mondial și deținătoareatitlului, cu scorul de 6-4, 7-5, meciul terminându-se într-un modcontroversat din cauza unei penalități primite de americancă,informează AFP.

Partida s-a terminat într-un mod ciudat, după ce Serena Williams,care servea pentru minge de meci, a fost penalizată.

La scorul de 5-6, 15-30, Williams a servit o a doua minge avândpiciorul pe linia de fund, lucru semnat de un arbitru de tușăarbitrului principal pentru a sancționa o dublă greșeală. Scorulera 15-40, adică minge de meci, când Serena a agresat verbalarbitrul de linie, apropiindu-se la câțiva metri de acesta șiurlând. Acesta a transmis discuția arbitrului principal, care l-achemat pe supervizorul turneului.

Astfel, americanca a primit un al doilea avertisment pentru”comportament antisportiv”, ceea ce a dus la pierderea punctului șia meciului. Williams primise un prim avertisment după ce și-a izbitracheta de sol, într-un gest de furie după un punct pierdut.

Cuvintele adresate de Williams arbitrului de linie nu au putut fiauzite, însă americanca s-a apărat spunând: „Nu am afirmatniciodată că te voi omorî”.

După ce a fost dată sancțiunea, Williams s-a dus să-i strângă mânalui Clijsters, care făcea semne că nu vrea să încheie meciulastfel.

„Mă pregăteam pentru minge de meci. Am văzut-o pe Serena discutândcu arbitrul de tușă, nu am înțeles”, a afirmat Clijsters.

La conferința de presă, americanca nu a vrut să explice ce i-a spusarbitrului de tușă: „Nu m-am bătut niciodată în viața mea, de ce așamenința pe cineva?”.

Mediafax