CNA merge în școli, în aprilie, pentru a-i învăța pe copii care le sunt drepturile în audiovizual

CNA merge în școli, în aprilie, pentru a-i învăța pe copii care le sunt drepturile în audiovizual
Publicat: 28/03/2013, 18:17
Actualizat: 30/09/2018, 04:16

Un număr de 100 de experți ai Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) vor merge, în perioada 1 – 5 aprilie, în școli din București și din țară, pentru a-i învăța pe copii care sunt drepturile și libertățile lor în audiovizual, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de CNA.

„Campania Consiliului Național al Audiovizualului «Violența în școli iese de pe TV» se va concretiza, în perioada 1 – 5 aprilie 2013, în cadrul programului «Școala Altfel», prin prezența în școlile bucureștene și în alte 30 de județe din țară a unui număr de 100 de experți ai CNA care vor prezenta un «demo» despre drepturile și libertățile copilului în audiovizual”, spune Laura Georgescu, președintele CNA.

Potrivit acesteia, „surpriza este un TelVerde 0.800.888.555, la care membrii CNA vor răspunde copiilor și le vor oferi consiliere în materie de programe de radio și de televiziune”.

„Aceasta este doar prima etapă din sesiunea de activități prevăzute în parteneriatul dintre sistemul de educație și audiovizual, în luna mai 2013 urmând să existe o evaluare și să venim cu o primă soluție: «Fugi de la TV, participă la Crosul CNA», mai spune Laura Georgescu.

Președintele CNA precizează că această campanie se va încheia pe 1 iunie, cu un cadou oferit copiilor care au beneficiat de aceste cursuri, respectiv un spot antiviolență realizat după ideile lor.

Consiliul Național al Audiovizualului a lansat în luna martie numărul de TelVerde 0.800.888.555, la care copiii și adulții pot suna pentru a semnala Consiliului programe audiovizuale și aspecte din aceste programe pe care le urmăresc și nu le agreează.

Lansarea numărului de TelVerde a venit după ce Consiliul Național al Audiovizualului a organizat, pe 8 martie, la Palatul Parlamentului, dezbaterea „Nu vă uitați copiii la TV – Vezi ce vede copilul tău”.

La dezbaterea respectivă au participat, alături de ministrul Educației, Remus Pricopie, specialiști din domeniul sănătății și ai educației, reprezentanți ai mediului academic, ai asociațiilor de părinți și ai ONG-urilor care desfășoară activități în domeniul educației nonformale, precum și reprezentanți ai unor radiodifuzori care difuzează programe pentru copii.

În finalul întâlnirii, Laura Georgescu, președintele CNA, a spus că în cadrul dezbaterii a fost semnat un „Acord-cadru de coordonare a acțiunilor privind promovarea drepturilor minorilor în audiovizual”.

Potrivit acordului, CNA va asigura, lunar, pe parcursul anului 2013, prezența experților săi în Centrele de Resurse pentru Educație și Dezvoltare, în scopul cunoașterii drepturilor și libertăților copiilor în audiovizual.

Pe de altă parte, CNA a lansat, pe 23 ianuarie, petiția online „Interesul public mai presus de gustul publicului”, al cărei scop este „de a evalua necesitatea îmbunătățirii unor prevederi ale legislației audiovizualului pentru o definire mai clară a noțiunii de interes public în programele de televiziune și de radio”.

Până în prezent, petiția CNA a strâns peste 17.750 de semnături de la lansare, potrivit unei informări postate pe site-ul Consiliului.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Vine următoarea zi libera legală. Beneficiază de ea și bugetarii, și salariații din domeniul privat
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Halep a aflat acum NOUL verdict. Decizia nu îi e deloc favorabilă: Toleranță zero
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Când vor avea românii următoarea mini-vacanță? De Rusalii vom avea din nou zile libere de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire