România depășește Ungaria la PIB per locuitor raportat la puterea de CUMPĂRARE / Politicile PSD, impact semnificativ asupra României

România depășește Ungaria la PIB per locuitor raportat la puterea de CUMPĂRARE / Politicile PSD, impact semnificativ asupra României
Publicat: 07/05/2024, 13:18

În ultimii doi ani, economia României este pe un trend de creștere susținut, iar puterea de cumpărare a românilor începe să depășească state vecine, precum Ungaria. Creșterea economică a țării noastre este confirmată nu doar de instituțiile europene, cât și de cetățenii maghiari care vin pentru cumpărături la noi în țară, atrași de prețurile mici din magazine.

Dacă în anii 90 și chiar început de 2000, românii se uitau mereu la vecinii din Ungaria și constatau că duc o viață mai bună, acum lucrurile s-au schimbat.

Țara vecină se dezvoltă mai lent și are o economie cu un ritm de creștere mult sub România. Acest lucru se explică prin politicile și reformele fiscale introduse de Guvernul Ciolacu și îmbunătățirea semnificativă a nivelului de trai al românilor.

Efectele măsurilor PSD se simt în buzunarele românilor, ungurii au rămas în urmă

Presa maghiară arată de ce efectele măsurilor PSD se simt în buzunarele românilor, iar ungurii rămân în urmă. Datele recente publicate de Eurostat arată că salariile în România le-au depășit pe cele din Ungaria în anul precedent, marcând un moment istoric în creșterea nivelului de trai al românilor.

Această creștere economică se reflectă și în consumul populației, iar România a înregistrat o creștere mai stabilă în acest sens, comparativ cu Ungaria.

Cu alte cuvinte, românii pot cumpăra acum mai mult decât ungurii, după toți indicatorii, relatează presa din Ungaria.

În plus, decalajul în ceea ce privește salariile între cele două țări s-a redus treptat în ultimii zece ani, ajungând să dispară aproape complet în prezent.

În acest timp, România a înregistrat o recuperare dinamică în privința salariilor, Ungaria pare să se confrunte cu dificultăți în menținerea unui nivel competitiv al veniturilor și consumului.

România a depășit Ungaria la PIB per locuitor raportat la puterea de cumpărare

Politicile economice propuse de PSD au avut un impact semnificativ asupra României și au condus la o evoluție pozitivă a economiei și la o creștere semnificativă a nivelului de trai al populației.

Recentele date furnizate de Eurostat arată că România a reușit să ajungă din urmă și să depășească Ungaria în ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare (PPC).

Această realizare semnificativă reflectă eficacitatea politicilor economice implementate, care au stimulat creșterea economică și au contribuit la îmbunătățirea puterii de cumpărare a cetățenilor români.

Unul dintre aspectele notabile este fenomenul turismului pentru cumpărături din Ungaria în România, care a crescut în ultimele luni.

Această tendință este alimentată de politica guvernamentală a PSD de a plafona adaosul comercial la alimentele de bază, determinând astfel scăderea prețurilor și sporește atractivitatea pentru consumatorii maghiari care caută alternative mai accesibile în România.

Această schimbare în preferințele de cumpărături evidențiază avantajele economice aduse de politica guvernamentală.

În ultimii ani, PIB-ul pe cap de locuitor al României raportat la paritatea puterii de cumpărare s-a apropiat de cel al Ungariei, iar anul trecut l-a depășit.

Această performanță indică faptul că România se află pe o traiectorie ascendentă în ceea ce privește puterea economică și nivelul de trai al populației, demonstrând beneficiile măsurilor luate de guvernul PSD în sprijinul creșterii economice și al prosperității sociale.

Pe termen lung, România a făcut pași importanți în reducerea decalajului economic față de alte țări europene. De la aderarea la UE, când avea un PIB pe cap de locuitor sub 40% din media UE, România a reușit să ajungă în prezent la 78%.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Raisa a fost găsită moartă. Fetița de doi ani dispărută ieri era într-o râpă și...
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e...
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Trei dintre rudele Raisei, fetița găsită moartă într-o râpă, sunt audiate de polițiști. Pista pe...
Gabriela Lucuțar divorțează! Regina Întunericului și soțul ei au de împărțit o avere de 2,7...
TEST IQ | Aceste două poze par identice, dar nu sunt. Găsiți diferențele
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate...
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași!...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
S-a dus la RAR să înmatriculeze mașina dar a primit DOSAR PENAL
Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată
Cel mai SENZAȚIONAL film al lui Demi Moore! Câți ani avea pe atunci?
Interzis pentru românii care au mașini. Amendă de 1.000 de lei. Decizie direct de la...
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare...
Prețurile la biletele de avion ajung la cote maxime
×