Cod portocaliu de caniculă în 10 județe. Temperaturile vor ajunge până la 38-40 de grade Celsius

Cod portocaliu de caniculă în 10 județe. Temperaturile vor ajunge până la 38-40 de grade Celsius
Caniculă Foto caracter ilustrativ / Sursa: Profimedia
Publicat: 22/07/2022, 08:24

Zece judeţe din vestul şi sudul ţării se vor afla vineri şi sâmbătă sub o avertizare Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat, a anunțat astăzi Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Astfel, în 22 şi 23 iulie, în Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei şi în vestul Maramureşului valul de căldură se va intensifica, potrivit ANM.

După-amiaza se vor înregistra valori termice de 38-40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20-22 de grade, ceae ce va accentua disconfortul termic.

De asemenea, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Vremea caniculară se va menține și duminică, cu temperturi între 38-40 de grade Celsius și un disconfort termic accentuat.

Vremea în Capitală

Valul de căldură va persista şi la nivelul Capitalei şi se va intensifica treptat, iar temperaturile maxime vor ajunge la 35-37 de grade, în timp ce minimele nu vor coborî sub 17 grade. Astfel, disconfortul termic va fi ridicat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase