CODUL GALBEN de viscol a fost restrâns. După ninsori, urmează ger puternic. Care sunt zonele afectate UPDATE

CODUL GALBEN de viscol a fost restrâns. După ninsori, urmează ger puternic. Care sunt zonele afectate UPDATE
Publicat: 22/01/2018, 14:59

UPDATE 14.00Potrivit Centrului Infotrafic, din cauza vântului puternic, au fost închise toate porturile, respectiv Constanța Nord, Constanța Sud-Agigea, Mangalia și Midia.

UPDATE 11.00 Atenționarea cod galben de ninsori si vânt puternic a fost actualizată. Astfel, luni, până la ora 20.00,în județele Brăila, Ialomița, Călărași, local în județele Buzău, Tulcea, Constanța și în sudul județelor Vrancea și Galați, vântul va continua să prezinte intensificări susținute, cu viteze la rafală de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. În estul și sud-estul Dobrogei precipitațiile vor fi la început sub formă de ploaie cu tendință de transformare spre orele serii în lapoviță și ninsoare, iar rafalele vor atinge temporar 65…70 km/h.

Meterologii mai anunță căîn nopțile de marți spre miercuri și miercuri spre joi, în nordul, centrul și nord-estul țării, temperaturile vor coborî sub minus 10 grade Celsius.

UPDATE 10.15 Cod galben de ceață pentru 5 județe: Maramureș, Vâlcea, Gorj, Dolj și Mehedinți. Vizibilitatea este redusălocal sub 200 m și izolat sub 50 m.

UPDATE 9.00Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că peste 13.000 de angajați ai instituției sunt mobilizați să intervină pentru diminuarea efectelor vremii, instituția menționând că 14 localități nu au energie electrică. Sunt afectați3.167 de consumatoridin județele Argeș, Olt, Tulcea și Vrancea, iar pentru remedierea situației acționează 14 echipe de intervenție.

UPDATE 7.00Potrivit Centrului Infotrafic, luni dimineață nu erau anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui accident sau a vremii nefavorabile.La această oră ninge pe mai multe sectoare de drumuri naționale și autostrăzi de pe raza județelor Dolj, Caraș – Severin, Mehedinți, Olt, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Hunedoara, Timiș, Brașov, Sibiu, Covasna, Harghita, Mureș, Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba, Neamț, Suceava, Botoșani, Bacău și Vrancea.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN

Până luni, la ora 11.00, în județele Caraș-Severin, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea, și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brașov, Dâmbovița și Prahova vor predomina ninsorile, în general, însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă, fiind în vigoare un cod galben de ninsoare.

De asemenea, meteorologii anunță că luni, în intervalul 05.00 – 22.00, în județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 65…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. În jumătatea de sud a țării și în zona montană se vor cumula cantități de apă de 10…15 l/mp și izolat, îndeosebi în Dobrogea, 30…35 l/mp, spun meteorologii.

Potrivit ANM, până în dimineața zilei de luni (22 ianuarie), în Dobrogea vor predomina ploile, iar în Banat, Crișana, sudul Olteniei, precum și în sudul și estul Munteniei vor fi precipitații mixte. În celelalte regiuni, iar în cursul zilei de luni (22 ianuarie) și în sud și sud-est vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări în vestul și sudul teritoriului, cu viteze de 45…55 km/h, iar pe crestele montane, 60…70 km/h.

În regiunile sud-estice vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de luni spre marți (22/23 ianuarie) spulberând zăpada.

Comandament la PMB privind starea vremii

Meteorologii anunță că va ninge în București, duminică seara și luni dimineața, Capitala fiind sub incidența unei atenționări meteo, a anunțat directorul ANM, Gabriela Băncilă la Comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei. Gabriela Firea susține că 500 de utilaje sunt pregătite să intervină.

„În București nu se semnalează precipitații abundente, iar prognoza precizează că în cursul nopții precipitațiile își vor face apariția și în zona Capitalei, sub formă de ploaie și lapoviță, iar spre dimineață și mâine, în prima parte a zilei, precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare. Mâine, vântul se va intensifica treptat, viteza maximă fiind de 40-45 km/h, cu precădere în nord-est și în estul Capitalei, motiv pentru care este estimată o grosime, în medie, a stratului de zăpadă de 6-8 cm, izolat 8-10 cm”, a declarat directorul ANM Gabriela Băncilă, la ședința desfășurată la Primăria Capitalei.

Primarul general a cerut o intervenție mai eficientă, în special în zona școlilor, a spitalelor și a instituțiilor publice. Gabriela Firea a făcut apel și la administratorii clădirilor, pentru a curăța perimetrul din fața imobilelor.

„Solicit tuturor operatorilor de salubritate care au contracte cu primăriile de sector să acționeze cu seriozitate în această seară, inclusiv cu tratamente preventive. (..) În teren vor fi în această seara 500 de utilaje. Îi anunț pe toti cetățenii din Bucureși că dacă au nevoie de ajutor pot suna la 0800800868, număr la care se va răspunde non-stop și vor fi preluate toate sesizările”, a spus Gabriela Firea la ședință.

Edilul Capitalei a cerut RATB curățarea de zăpadă a stațiilor de tramvai, precizând că direcțiile de asistență socială au peste 700 locuri de cazare pentru persoanele fără adăpost, cei care vor refuza să meargă la un cămin social urmând să primească masă caldă și haine.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York