COMENTARIU. Tăriceanu: Nu se impune instituirea stării de alertă uniform pe teritoriul României. Nu cred ca știe Ministrul de Interne ce măsuri trebuie să ia în județul X și Y

COMENTARIU. Tăriceanu: Nu se impune instituirea stării de alertă uniform pe teritoriul României. Nu cred ca știe Ministrul de Interne ce măsuri trebuie să ia în județul X și Y

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că nu se impune instituirea uniformă a stării de alertă pe tot teritoriul României, pentru că situația este diferită de la un județ la altul. Tăriceanu spune că autoritățile locale ar trebui să primească competențe în gestionarea stării de.alertă.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a scris, luni, pe Facebook, după anunțul președintelui Klaus Iohannis că după 15 mai starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă, că șeful statului a înțeles că există riscul ca Parlamentul să nu mai aprobe prelungirea stării de urgență.

„Președintele a înțeles foarte clar mesajele care s-au dat în public, potrivit cărora Parlamentul, după ce cu mare dificultate a acceptat măsura de instituire a prelungirii stării de urgență pe 15 aprilie, nu va mai face acest lucru pe 15 mai. Și, evident, era riscul foarte mare să se lovească de un refuz al Parlamentului pentru prelungirea stării de urgență”, a scris Tăriceanu pe rețeaua de socializare.

Acesta spune că acest lucru ar trebui corelat cu o testare masivă a populației. „După cum vedeți, s-a ajuns la 190.000 de teste, asta era ultima cifră pe care am văzut-o publicată oficial, dar teste nu echivalează cu număr de persoane testate. Așa încat, solicit acest lucru în mod imperios. De ce? Pentru că este nevoie de o cartografiere a epidemiei, a focarelor, fără de care orice măsura care e luată în continuare induce o doză de risc”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta crede că nu este nevoie ca starea de alertă să fie declarată uniform la nivelul întregii țări.

„Autoritățile spun trecem la un grad mai scăzut de măsuri, de gravitate a măsurilor și mergem pe starea de alertă. Foarte bine! Numai ca l-am auzit pe dl Vela ce spunea. Se dorește ca gestionarea stării de alertă iarăși să fie făcută la nivel central. Ei bine, să stiți că avem 40 de județe în care situația este total diferită de la unul la altul. Nu se impune introducerea stării de alertă uniform pe teritoriul României. Autorităților locale trebuie să li se dea competențe în gestionarea stării de alertă. Sigur, trebuie să coopereze cu autoritățile la nivel central, dar hai să le dăm competențe, pentru că sunt primari de mari municipii care au aceeași preocupare și aceeași grijă față de cetățenii lor cum au și, hai să spunem, cum ar trebui să aibă și autoritățile centrale. Această centralizare excesivă a deciziei este extrem de păguboasă. Nu cred ca știe Ministrul de Interne ce măsuri trebuie să ia în județul X și Y, și mult mai bine știe acolo ce să faca prefectul, președintele de Consiliu Județean, primarul de localitate samd”, a mai spus liderul ALDE.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că din 15 mai starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă și că se vor redeschide saloanele de îngrijre personală, cabinetele stomatologice și muzeele, adăugând că, în spații închise, „cu toții vom purta mască”.

Înlocuitor pentru Pigliacelli! Universitatea Craiova e gata de o nouă lovitură în Liga 1
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Războiul uitat al României. Comuniștii l-au șters din cartea de istorie, au fost mii de...
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Ghinion teribil: După ce a avut, pe rând, malarie, febră dengue și Covid, un britanic...
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiţia care şochează întreaga lume
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă...
BREAKING NEWS Vladimir Putin, noi amenințări spre România. SUA este ținta finală!
Previziuni sumbre pentru 2021: Ce urmează după cel de-al doilea val de coronavirus
Ele sunt considerate cele mai frumoase femei din lume, din toate timpurile. Cum arată
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care sunt cărţile preferate ale unuia dintre cei mai cunoscuţi investitori din IT-ul românesc. Sursa...
Lovitură grea primită de Alex Bodi în spatele gratiilor! Milionarul rămâne în arest după ce...
Inchide