Concluzia la care au ajuns sindicaliștii de la Sanitas, după discuțiile cu Dragnea și Tudose: Nimeni nu pierde

Detalii pe Gândul.

„Lucrurile sunt ca și rezolvate. În următoarea perioadă să ne aplecăm asupra regulamentului de sporuri și să mai facem socoteli pentru colegii care se temeau că vor pierde ceva. Clar nu va pierde nimeni nimic de la 1 ianuarie 2018. Se va discuta ce se întâmplă cu sporurile de la 1 martie”, a declarat Leonard Bărăscu, lider Sanitas.

Bărăscu a mai spus că tichetele de masă se mențin în continuare pentru angajați.

Primul-ministru Mihai Tudose, alături de președintele PSD, Liviu Dragnea, ministrul Sănătății Florian Bodog și vicepremierul Marcel Ciolacu au mers joi la ședința Consiliului Național al Federației sindicale Sanita, în condițiile în care angajații din domeniul sanitar sunt nemulțumiți de cuantumul majorărilor salariale pe care le vor primi.

Peste 5.000 de angajați din sistemul sanitar au protestat, pe 19 octombrie, nemulțumiți de eliminarea sporurilor și de transferul contribuțiilor sociale.

Principalele solicitări ale Federației SANITAS din România sunt: eliminarea plafonului de 30% pentru sporurile specifice sistemului sanitar și de asistență socială; aplicarea integrală a creșterilor salariale pentru TOȚI angajații din sănătate și asistență socială, începând cu 1 martie 2018; renunțarea la creșterea normei de bază (gărzi suplimentare obligatorii) pentru medici; renunțarea la transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, deoarece acesta va anula creșterea salarială de 25% prevăzută de lege; acordarea sporurilor pentru condiții de muncă întregului personal din sănătate și asistență socială, inclusiv personalului TESA; acordarea tichetelor de masă pe tot parcursul anului 2018; negocierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate.

Inchide