Conducerea Universității Carol Davila a suspendat-o pe profesoara care îi obliga pe studenți să o numească „doamna doctor”: „Este o situație regretabilă”

Conducerea Universității Carol Davila a suspendat-o pe profesoara care îi obliga pe studenți să o numească „doamna doctor”: „Este o situație regretabilă”
Conducerea Universității Carol Davila a suspendat-o pe profesoara care îi obliga pe studenți să o numească „doamna doctor” (FOTO - caracter ilustrativ: Pixabay.com)
Publicat: 11/11/2020, 22:55
Actualizat: 11/11/2020, 23:01

Profesoara Universităţii de Medicină și Farmacie Carol Davila, care i-a obligat pe studenţi să i se adrese cu „doamna doctor”, iar apoi i-a făcut proşti, a fost suspendată

Conducerea Universităţii de Medicină și Farmacie Carol Davila a luat primele măsuri în cazul discuţiilor revoltătoare dintre o profesoară a instituţiei şi elevii săi, din timpul orelor online, care au apărut în mediul virtual, informează Antena 3.

Femeia le ceruse, pe un ton superior, studenţilor să i se adreseze cu apelativul „doamna doctor”, apoi i-a numit „foarte proşti şi foarte răi”.

Discuţiile dintre profesoară şi studenţii ei au ajuns virale pe Facebook, după ce mai mulţi tineri, disperaţi de comportamentul ei ciudat din timpul orelor online, au decis să o înregistreze, potrivit sursei citate.

Studenții au postat totul pe internet, dar au făcut şi o sesizare către rectoratul Unifersităţii „Carol Davila”.

„Este o situație regretabilă, a fost suspendată activitatea didactică și s-a creat o comisie de analiză formată din reprezentanți ai Rectoratului și ai Facultății de Medicină, disciplina Biologie Celulară, Moleculară şi Histologie care va analiza activitatea didactică online la această disciplină. Eu nu știu ca profesoara să fi avut astfel de antecedente, analizăm acum”, a declarat rectorul UMF Carol Davila, Viorel Jinga, pentru Edupedu.ro.

Rectorul a vorbit şi despre eventualitatea unor probleme psihice pe care le-ar avea profesoara.

Nu are acte doveditoare că ar avea o condiție psihică, în dosarul medical nu apar internări sau vreo afecțiune psihică. Noi nu evaluăm psihologic în cadrul anchetei, doar Medicina Muncii poate face asta”, a mai spus Jinga.

Profesoara de la „Carol Davila”, discurs arogant la adresa studenților

În timpul unui curs, femeia a avut un discurs arogant la adresa studenţilor cărora le-a cerut să i se adreseze cu apelativul „doamna doctor Mădălina Adam”.

Apoi, ca să verifice că studenţii au priceput corect formularea, a început să-i asculte pe rând la „lecţia de umilinţă”.

Ea este auzită când le spune cursanţilor: „Vreau să aud dacă s-a reţinut. Stai puţin că ăştia sunt foarte proşi sau foarte răi”.

Când una din fete a greşit formularea cerută de profesoară, femeia o apostrofează într-un mod umilitor: „Tu, mamei tale, cum îi spui de acum înainte?”

Profesoara schimbă de mai multe ori felul în care vrea să fie numită, în funcţie de student. Astfel, unora le cere să îi spună „Doamna doctor Mădălina Adam”, altora „Doamna doctor Adam” sau „Doamna doctor”.

Şi colegii femeii s-au arătat stupefiaţi de discursul acesteia, iar superiorii au luat o primă măsură împotriva ei: au suspendat-o!

Profesoară din Oradea, cercetată penal pentru instigare la nepurtarea măștii

O profesoară din Oradea este cercetată penal pentru nepurtarea măștii de protecție în timpul orelor, dar și pentru faptul că i-a instigat pe mai mulți profesori, părinți și elevi să nu respecte regulile privind purtarea acesteia.

Profesoara de limba engleză predă la Şcoala Gimnazială „Dacia” Oradea şi la şcoala din localitatea Bulz. Se pare că aceasta nu a respectat măsura purtării măștii, încă de la începutul anului școlar.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Motivul pentru care Erika Isac s-a ras în cap! Fanii au criticat-o dur: ”Ce nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum s-a transformat prietenia dintre I.G. Duca și Constantin Stere într-o relație dușmănoasă?