CONFERINȚA MAS. Adrian Sârbu: Securitatea în România fără prezența SUA este de neconceput

Redactor:
Petriana Condrut
CONFERINȚA MAS. Adrian Sârbu: Securitatea în România fără prezența SUA este de neconceput
Adrian Sârbu, patronul MEDIAFAX, a declarat marți, la conferința pe securitate, găzduită de Monitorul Apărării, că securitatea a ajuns să fie un termen folosit în discuții de nișă și a făcut referire la sondajul recent care arată poziția multor cititori MEDIAFAX cu privire la securitate și NATO.

„Securitatea ajunge să nu mai fie un termen folosit în discuții de nișă. (…) În ultimii 20-30 de ani, nu am făcut suficient de multe pentru securitate, în afară de alăturarea la NATO. E de neconceput securitatea României și în regiune fără prezența Statelor Unite”, a declarat Adrian Sârbu.

Patronul MEDIAFAX a făcut referire și la sondajul realizat în ultimele patru zile în cadrul site-urilor din MEDIAFAX Group și care arată că românii cred în NATO și consideră că securitatea nu poate fi asigurată fără prezența SUA.

Redăm câteva dintre date:

1. Apreciați că România este capabilă să vă asigure securitatea? (11.516 răspunsuri)
Da -24,45%
Nu – 68,90%
Nu știu/ Nu răspund -6,65%

2. Este important statutul de membru NATO pentru România? (8.469 răspunsuri)
Da- 83,37%
Nu -13,38%
Nu știu/ Nu răspund- 3,25%

3. Trebuie să aloce România 2% din PIB pentru Apărare? (5.982 răspunsuri)
Da -75,76%
Nu- 19,61%
Nu știu/ Nu răspund -4,63%

4. Securitatea Europeană poate fi asigurată fără sprijinul SUA? (4.287 răspunsuri)
Da-28,01%
Nu -67,44%
Nu știu / Nu răspund -4,55%

5. Considerați că Rusia este principala amenințare la adresa securității României? (3.830 răspunsuri)
Da -61,88%
Nu -33,89%
Nu știu/ Nu răspund -4,23%

Monitorul Apărării și Securității organizează marți Conferința „Punți de securitate transatlantică pe fondul discrepanțelor dintre marile strategii de securitate-Viziunea României”, printre invitații de marcă la eveniment numărându-se analiști de la CIA și Pentagon, precum și specialiști români.

Foto: Mediafax Foto

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide