Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul din Apuseni, a intrat în operație

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul din Apuseni, a intrat în operație
Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Munții Apuseni, a intrat în operație, luni, urmând să fie supus unor intervenții chirugicale la nas și la picioare, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 27/01/2014, 13:08
Actualizat: 03/02/2019, 03:48

Directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj, Monica Costin, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că starea de sănătate a celorlalți trei răniți în accidentul aviatic din Munții Apuseni este bună.

„Copilotul a intrat, luni, în sala de operație, se intervine chirurgical la nivelul piramidei nazale și la femur. Ceilalți trei răniți sunt bine, evoluția este favorabilă”, a spus Costin.

Cei patru răniți internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca Cluj sunt medicii Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș (Bihor ), precum și copilotul Răzvan Petrescu.

Medicul coordonator al UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Adela Golea, declara, în 22 ianuarie, că toți cei patru pacienți au politraumatisme, ceea ce impune în continuare spitalizarea lor la secția de terapie intensivă.

„Pacienții sunt bine. Rămân internați la terapie intensivă pentru că aici rămân bolvanii care pot avea și complicații pentru că traumatismele nu sunt simple, este vorba despre politraumatrisme. Chiar dacă unii mergeau pe picioare, nu înseamnă că nu au leziuni multiple – leziuni faciale, leziuni toracice, leziuni de membre și leziuni toracice. Mai ales unde sunt cu intersectare costală, și pe stânga, și pe dreapta sunt însoțite de contuzii pulmonare care pot duce la complicații”, spunea Golea.

Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forțat, în 20 ianuarie, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița județelor Cluj și Alba.

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor -, studenta de 23 de ani și doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan și copilotul Răzvan Petrescu.

Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Epava avionului și victimele au fost găsite de localnici, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munții Apuseni și localnici.

Medicul Radu Zamfir a fost externat pe propria răspundere, în 21 ianuarie, de la Spitalul Județean de Urgență (SCJU) din Cluj, ajungând în Capitală la bordul unui avion de linie. Ulterior, medicul a susținut o conferință de presă la Institutul Fundeni, el spunând că datorită lui Adrian Iovan sunt cinci oameni în viață, după ce aeronava a intrat în ceață, a pierdut înălțime, a pierdut un motor și apoi „ne-am recules”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Serviciile secrete din Occident au dejucat cel puțin 10 atacuri teroriste în Europa în 2023