CORONAVIRUS. Raed Arafat, declarație dură: Încep atacurile și mârșăviile împotriva celor care au muncit zi și noapte. Nimeni nu ne garantează că valul nu se va repeta

CORONAVIRUS. Raed Arafat, declarație dură: Încep atacurile și mârșăviile împotriva celor care au muncit zi și noapte. Nimeni nu ne garantează că valul nu se va repeta
Publicat: 03/06/2020, 11:11

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a reacționat marți pe pagina sa de Facebook în legătură cu declarațiile avocatului Gheorghe Piperea, care a spus recent că „va fi prăpăd judiciar” ca urmare a internării în spitale a persoanelor asimptomatice infectate cu coronavirus.

Arafat a scris pe rețeaua socială că declarațiile lui Piperea sunt un nou atac la adresa celor care au comunicat în perioada stării de urgență.

„Vad că se intensifică atacurile împotriva celor care au comunicat sau a celor care au gestionat răspunsul la amenințarea cu virusul SARS-COV 2. Acum auzim din ce în ce mai multe păreri inducând ideea că totul a fost inventat și că totul a fost exagerat, iar unii avocați, cum ar fi personajul din articolul atașat (Gheorghe Piperea, n. red.), cred din ce în ce mai mult că se pricep la COVID 19 mai bine decât medicii sau experții în managementul situațiilor de urgentă și încep să emită păreri trăznite care nu au nimic cu realitatea sau cu știința”, a scris Raed Arafat.

De asemenea, șeful DSU l-a acuzat pe avocatul Gheorghe Piperea că se folosește de această situație pentru a găsi noi clienți printre persoanele care plănuiesc să dea în judecată instituțiile statului ca urmare a măsurilor impuse în perioada stării de urgență.

„Iată cum un «avocat» știe să scoată din context o declarație și să o învartă ca să convingă opinia publică că ce s-a făcut era greșit și abuziv, astfel încât să-și racoleze clientela pentru câteva procese aducătoare de profit. În declarația mea vorbeam de tratarea virusului și de faptul că nu există un tratament contra acestui virus care să-l elimine. Domnul «avocat» extrapolează declarația mea pentru a valida ideea că cei care au stat în spitale fiind asimptomatici, ar fi stat degeaba, contra voinței lor, pentru că și așa nu era un tratament specific de administrat”, a adăugat șeful DSU.

Raed Arafat: Îl invit pe domnul avocat să își aleagă câțiva pacienți asimptomatici pe care să îi ia acasă

Totodată, Raed Arafat a lansat o „provocare” la adresa avocatului Piperea, căruia i-a recomandat să își aleagă câțiva pacienți care nu prezintă simptome dar care sunt infectați cu COVID-19 și să îi găzduiască.

„Îl invit pe domnul avocat să-și aleagă câțiva pacienți pozitivi asimptomatici, sau ușor simptomatici, care nu au nevoie de tratament specific dacă nu cumva se agravează, pentru a-i găzdui la el acasă. Să stea cu ei împreună cu familia lui cel puțin 14 zile. Pe durata găzduirii pacienților, domnul avocat să și meargă la lucru și să spună colegilor că el vine de la el acasă, unde are în gazdă niște pacienți pozitivi dar asimptomatici. Până acum, știința spune că asimptomaticii transmit virusul la alții. Acesta este motivul pentru care ei sunt internați, ca să nu transmită virusul mai departe, inclusiv la familiile lor. Dacă domnul avocat vrea să convingă pe unii să-l plătească ca să dea în judecată statul pentru că a ținut asimptomaticii, contagioși de altfel, internați, îi urez mult succes. Dar sper totuși să nu reușească să păcălească pe mulți cu astfel de abordare naivă și simplistă care nu are nimic cu medicina”, a spus Arafat.

Arafat: România a luat măsuri foarte bune. Acum încep atacurile și mârșăviile împotriva celor care au muncit zi și noapte

De asemenea, șeful DSU s-a declarat intrigat de faptul că înaintea apariției primelor cazuri de COVID-19 pe teritoriul României existau foarte multe voci care cereau măsuri dure pentru controlarea situației, iar după terminarea stării de urgență au început să apară tot felul de atacuri împotriva celor care au făcut eforturi în această perioadă pentru a ține sub control pandemia.

„Ce mă intrigă însă este faptul că în prima fază, când se făcea tot posibilul ca virusul să nu aibă impactul pe care l-a avut în alte țări, lumea era îngrijorată, speriată, stresată, iar toți întrebau de măsuri și insistau să fie luate cele mai dure măsuri de prevenire și distanțare. România a luat măsuri care nu erau drastice ci mai mult echilibrate și potrivite pentru situație. Acum, când unii cred că totul este gata și atât a fost cu COVID-19, încep atacurile și mârșăviile impotriva celor care au muncit zi și noapte ca să trecem cu toții cu bine prin această situație. Nimeni nu are cea mai mică garanție că valul nu se va repeta și că totul se va termina aici, când zilnic încă avem cazuri noi și din păcate și decese noi. Eu insă am încrederea că majoritatea populației ințelege situația și înțelege măsurile luate, indiferent de manipulările și de acuzațiile nefondate care se aduc de așa ziși «experți» apăruți brusc când lucrurile s-au stabilizat, cel puțin pentru moment”, a adăugat oficialul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Generalul Ben Hodges laudă România pentru „cel mai recent exemplu de contribuție la apărarea...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. Nu e bine ". Robi, dezvăluiri sincere în...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Ștevia poate fi delicioasă. Secretele unei mâncări bune de post
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
Rose Hanbury, presupusa amantă a prințului William, rupe tăcerea pentru prima dată despre infidelitate
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Un fizician susține că Universul nu are nevoie de materie întunecată pentru a exista