Corpul de Control, trimis de ministrul Sănătății, format dintr-un medic veterinar. Conducerea Spitalului Județean Galați: ”Medicul veterinar fuma, fără niciun fel de protecție, și atrăgea atenția că medicii nu poartă corespunzător echipamentul”

Corpul de Control, trimis de ministrul Sănătății, format dintr-un medic veterinar. Conducerea Spitalului Județean Galați: ”Medicul veterinar fuma, fără niciun fel de protecție, și atrăgea atenția că medicii nu poartă corespunzător echipamentul”
Corpul de Control, trimis de ministrul Sănătății, format dintr-un medic veterinar. Conducerea Spitalului Județean Galați: ”Medicul veterinar fuma, fără niciun fel de protecție, și atrăgea atenția că medicii nu poartă corespunzător echipamentul”
Publicat: 23/07/2020, 10:22
Actualizat: 23/07/2020, 10:55

La Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Apostol Andrei”,  conducerea spitalului, cât și președintele Consiliului Județean Galați susțin că au fost făcute controlae in mod superficial, după ce unitatea medicală a fost trimisă de ministrul Sănătății, săptămâna trecută, din cauza numărului mare de cazuri cu coronavirus crescute. În urma controlului, o amendă a fost contestată de conducerea unității medicale, cât și echipa de control, care a fost condusă de un medic veterinar, potrivit  președintelui Consiliului Județean Galați.

Corpul de Control a fost trimis de ministrul Sănătății

La Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” sunt deja 166 de angajați infectați cu coronavirus, dublu fata de luna trecuta, cifra care a determinat ca echipe de control sa fie trimise la Spitalul Județean Galați de ministrul Sănătății, acuzand lipsa anchetelor epidemiologice:

„Au fost anchete epidemiologice, dar nu văd la ele nici un final. Am solicitat Inspecţia Sanitară de Stat şi epidemiologi din Constanţa. Va veni şi inspecţia sanitară de la minister, precum şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii pentru a evalua ce s-a întâmplat în acest spital. Urmează o evaluare la fiecare secţie, vom face dezinfecţii şi vom transfera pacienţii. Au venit epidemiologi de la Constanţa deoarece în Galaţi există doar un medic epidemiolog care mai are trei contracte de colaborare”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, pe 15 iulie.

Amendă contestată de Spitalul Județean Galați. Echipa Corpului de Control formată dintr-un medic medic veterianar

In urma controlului, Spitalul Județean Galați a primit o amendă de 10.000 de lei  pentru lipsa anchetelor epidemiologice, lucru care a fost remarcat și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Amenda este contestată și echipa de control, care a fost condusă de un medic veterinar.

„Au fost doua echipe de control trimise de Ministerul Sanatatii, una de epidemiologi, iar cealalta echipa, de la Corpul de Control. O echipa formata dintr-un medic veterinar, un jurist si un medic radiolog, care a verificat functionarea spitalului. Acum, sa ma ierte Dumnezeu, dar nu cred ca un medic veterinar sau un jurist are competenta sa verifice Spitalul Judetean din punct de vedere a ceea ce inseamna activitatea epidemiologica. Au fost cateva bibliorafturi cu anchete epidemiologice si, din pacate, cei care au venit si au controlat au fost destul de superficiali”, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, Costel Fotea, presedintele Consiliului Judetean Galati.

Medicul veterinar care a verificat functionarea spitalului, a fumat în birou şi nu a respectat normele de protecţie, potrivit conducerii unitatii medicale

Conducerea unitatii medicale aduce acuzatii grave in ceea ce priveste echipele de control trimise de ministrul Sanatatii. Managerul Spitalului Judetean Galati spune ca veterinarul a fumat în birou şi nu a respectat normele de protecţie.

”Doamna medic veterinar stătea într-un cabinet de la Direcția de Sănătate Publică, ne-a chemat la raport, fumând țigară de la țigară, fără niciun fel de protecție, și ne atrăgea nouă atenția că medicii de la corturi beau apă și că nu poartă corespunzător echipamentul. Deja am contestat în instanță inexistența anchetelor epidemiologice și acel circuit închis în ambulatoriu, circuit care nu era închis, dar trebuie să se apese pe o clanță ca să se deschidă ușa”, a declarat Alina Dobrea, managerul spitalului Județean.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Vopsirea ouălor de Paște. Patru tehnici simple, dar de efect
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Meteorologii anunță că vremea va fi schimbătoare în luna mai