Cum a fost întâmpinat Episcopul Hușilor la ceremonia sfințire a unei biserici: „Este Preasfințitul nostru, trebuia primit cum se cuvine”. FOTO

Publicat: 28 04. 2017, 15:19

Potrivit Invaslui, episcopului Hușilor, preasfințitul Corneliu Bârlădeanu, a fost invitat la Todirești să sfințească locul pe care se va construi o biserică, onorariul cerut fiind de 2.000 de euro.

„Este o regulă știută de toată lumea. Dacă nu îi dai bani, nu vine. Inițial i-am trimis la Episcopie o mie de euro, dar a spus că nu e suficient și atunci i-am mai dat 1000 de euro. A fost anul trecut la o altă sfințire și acolo a primit 3.500 de euro. Banii au fost plătiți atunci de două familii care munceau în străinătate”, a declarat un preot din zona Todirești.

Conform sursei citate, organizatorii au fost nevoiți să aducă bucătari iscusiți din alte zone, iar oamenii au strâns aproximativ 10.000 de euro, cât a costat întreaga ceremonie.

„Este Preasfințitul nostru, trebuia primit cum se cuvine. Am făcut pregătirile care se fac la astfel de evenimente. Toată lumea a venit și a donat. Important este că s-a făcut această sfințire și că vom ridica o biserică”, au declarat, pentru Invaslui, reprezentanții Primăriei Todirești.

În plus, episcopul Hușilor a cerut să fie așezate covoare noi pe terenul pe care urma să calce, pentru a nu-și murdări pantofii, iar enoriașii să fie ținuți la distanță.

„Zeci de metri de traversă și câteva covoare mari au fost cumpărate de enoriași pentru a fi tapetat terenul pe care urma să pășească episcopul. A avut pretenții ca dulciurile să fie de casă din produse bio, la fel și mâncarea pe care a servit-o, de la aperitive și până la ultimul fel. Toate astea în timp ce amărâții din Todirești abia au după ce să bea apă, iar de bucate alese nu au auzit vreodată”, scrie sursa citată.

Potrivit acesteia, Preasfințitul Corneliu Bârlădeanu a ajuns la Todirești cu un bolid de lux cumpărat recent, care ar fi fost făcut la comandă și ar fi costat aproape 100.000 de euro. De asemenea, preasfințitul Corneliu Bârlădeanu are șofer personal și „un aghiotant în sutană care are grijă să-i deschidă ușa și să-i țină la distanță pe enoriașii veniți să-l atingă pe cel pe care ei îl consideră un sfânt.

Tot Invaslui scrie că mai multe persoane din anturajul lui Corneliu Bârlădeanu au vorbit despre averea impresionantă a acestuia, susținând că ar avea bani lichizi în conturi din țară și din străinătate în valoare de de peste 2 milioane de euro. Conform aceleiași surse, Episcopia Hușilor, care impune preoților să vândă „obiecte necesare oricărui creștin” la prețuri exorbitante, are 4.000 de hectare de pădure și sute de hectare de teren arabil și pășune, „pe care le administrează scutită fiind de orice taxă”.