Cum poate să scrie noul ministru al Educației. Câte greșeli sunt în CV-ul prof. univ. dr. Corina Dumitrescu, rectorul de la Dimitrie Cantemir

Publicat: 06 05. 2012, 17:57
Actualizat: 06 05. 2012, 17:57

În CV-ul Corinei Dumitrescu, rector al Universității Creștine Dimitrie Cantemir, care a fost nominalizată de Victor Ponta pentru a prelua Ministerul Educației, apar câteva greșeli gramaticale.

Astfel, din CV-ul ministrului desemnat aflăm că are o diplomă de bacalaureat – secția reală, faptul că printre aptitudinile și competențele sale se numără și „înnotul” sau că a făcut cursuri de Drept Internațional la Universitatea Standford. Apar, de asemenea, greșeli de scriere.

 

 

CV-ul, completat în iunie 2008 și depus la Senat atunci când doamna rector a fost propusă pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii, din partea societății civile, este semnat de Corina Dumitrescu.

Din 1990 și până în prezent, Corina Dumitrescu a ocupat diverse funcții în cadrul Universității Creștine Dimitrie Cantemir, fiind pe rând secretar științific, asistent universitar, lector, prorector, iar din 2007, rector.

Doctor în drept, Corina Dumitrescu a fost secretar general în Ministerul Justiției. Este soția deputatului PSD Cristian Dumitrescu, președintele Comisiei pentru Învățământ a Camerei Deputaților.

Corina Dumitrescu a fost aleasă drept reprezentant al societății civile în Consiliul Superior al Magistraturii, în iunie anul trecut. Președintele Traian Băsescu declara la acea dată că Senatul a acționat împotriva interesului României desemnând în CSM, din partea societății civile, o persoană incompatibilă conform Legii ANI, în condițiile în care aceasta era și rector. Președintele CSM, judecător Horațius Dumbravă, a cerut ANI, la sfârșitul lunii iulie 2011, să clarifice situația Corinei Dumitrescu.

Citește și Brancardierul Igaș