Dacian Cioloș și Daniel Constantin participă la Mediafax Talks about Agriculture

Dacian Cioloș și Daniel Constantin participă la Mediafax Talks about Agriculture
Publicat: 13/09/2012, 14:11
Actualizat: 27/03/2019, 05:05

Comisarul european pentru Agricultură Dacian Cioloș și ministrul Agriculturii Daniel Constantin participă, joi, la conferința Mediafax Talks about Agriculture, unde se va discuta despre Politica Agricolă Comună (PAC) a UE și despre problemele agriculturii românești.

Conferința va avea loc la hotelul Radisson Blu, sala Atlas, începând cu ora 14:30 și este organizată în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Alte teme de dezbatere vizează poziția României față de noua PAC și care sunt solicitările țării noastre, noul PNADR, camerele agricole și cum vor schimba acestea peisajul instituțional și organizațional agricol în România. Se va dezbate unde a greșit România în atragerea fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală și ce sumă vizează țara noastră pentru agricultură și dezvoltare rurală în viitorul exercițiu bugetar al CE (2014-2020).

Vor mai fi analizate subiecte precum necesitatea abordării sub o nouă formă a întregului lanț de cercetare – dezvoltare – inovare, încurajarea tinerilor fermieri, stimularea angajărilor și a antreprenoriatului în mediul rural.

La conferință se va discuta, de asemenea, despre efectele vremii nefavorabile asupra agriculturii, despre ceea ce trebuie avut în vedere pentru anul viitor și despre cum va reuși România să-și refacă sistemul de irigații.

Vor fi dezbătute principalele probleme cu care se confruntă agricultorii și vor fi prezentate soluții de sprijinire a acestora.

Printre speakerii evenimentului se numără, alături de Dacian Cioloș și Daniel Constantin, Veronica Toncea – directorul general al Fondului de Garantare a Creditului Rural, Adrian Lisandru – director Promovare și Distribuție PJ, BRD-Groupe Societe Generale, Cristian Popescu – Managing Associate, Popovici Nițu & Asociații, Laurentiu Baciu – Președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Viorel Matei – Președintele Federației Naționale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), Andrei Haschi – Președintele Federației Naționale a Tinerilor Fermieri, Ștefan Nicolae – Președinte Agrostar.

Conferința va fi moderată de Cristian Dimitriu, director editorial Mediafax Group.

Mediafax Talks about Agriculture mai are ca parteneri BRD, Popovici Nițu & Asociații, Fondul de Garantare a Creditului Rural și Ivenwest Consult.
De asemenea, conferința beneficiază de sprijinul Camerei de Comerț Româno-Germană și Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România, precum și al Structural Consulting Group.

Mediafax este cel mai mare furnizor de informație generală și de afaceri din România. Înființată în 1991, compania Mediafax face parte din Mediafax Group și are peste 2.000 de clienți din mass-media, sectorul public și cel de afaceri.

Printre produsele și serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de știri și fotografie de presă, servicii de monitorizare de presă și de distribuție de comunicate de presă, anuare de specialitate, conținut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct și consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro.

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informațiilor generale și de afaceri oferite zilnic mass-media, instituțiilor de stat și companiilor. Prin seria de conferințe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziție un forum de dezbatere despre subiecte și probleme arzătoare, precum și o modalitate de dialog cu autoritățile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Cine e Mihaela, fata de 24 de ani care s-a aruncat de la etajul 15!...
De ce boală ar fi suferit, de fapt, Costel Corduneanu. Fostul luptător se afla pe...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile...
Suveranistul Luis Lazarus, candidatul lui Șoșoacă, ia bani grei de la o multinațională
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Test de cultură generală. Roșiile sunt fructe sau legume?