De ce pe heliportul Spitalului Universitar ATERIZEAZĂ MAȘINI și NU ELICOPTERE: Se află prea aproape de stradă și avem nevoie de altul

Redactor:
Nicolae Oprea
Pe heliportul Spitalului Universitar „ATERIZEAZĂ" MAȘINI și NU ELICOPTERE. Vezi UNDE aterizează pacienții în STARE GRAVĂ care ar trebui să fie transportați în cel mai scurt timp la unitatea medicală

În ciuda faptului că Spitalul Universitar are încă din 2002 un heliport, conducerea unității vrea să amenajeze un nou amplasament pentru aterizarea elicopterelor. Pentru că vechiul heliport nu mai are autorizație, fiind prea aproape de stradă, iar în prezent aici „aterizează” mașinile.

Încă de pe vremea când director al unității medicale era Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, spitalul are un heliport care, între timp, a fost transformat în parcare pentru angajații Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB). Potrivit actualei conduceri, vechiul heliport nu a mai primit avize din partea Autorității Aeronautice.

„S-a schimbat legea, și pentru că heliportul este prea aproape de stradă, trebuie oprită circulația pe Splai, pe ambele sensuri, atunci când aterizează un elicopter. Vă dați seama că se crează haos în trafic. În plus, nici nu aveam siguranța trecătorilor din zonă”, a declarat, pentru Mediafax, Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar.

Șefa SUUB spune că unitatea medicală va avea, din primăvara anului viitor, un nou heliport, care va fi amenajat pe terasa blocului operator.

„Noul heliport va fi pe blocul operator al spitalului, care a fost consolidat și renovat. De acolo este singura zonă care are acces direct către UPU, astfel încât după ce aterizează aparatele de zbor, pacienții să fie preluați de un lift special pe care îl avem în spital, ulterior să meargă direct la sala de operație sau la Terapie Intensivă. Anul acesta am luat toate aprobările și toate autorizațiile, inclusiv de la Autoritatea Aeronautică”, declară Adriana Nica, care mai precizează faptul că heliportul va fi construit cu bani donați de o societate comercială.

Pe heliportul Spitalului Universitar „aterizează

„Noul heliport va fi făcut din bani donați din partea unei societăți, singura condiție este să angajăm personal. De asemenea, va fi singurul heliport care va avea aviz și pe timp de zi, dar și pe timp de noapte”, mai precizează managerul SUUB.

În prezent, elicopterele care transportă pacienți la SUUB aterizează pe un heliport al unei unități militare de pe Calea Plevnei, în apropierea spitalului, însă, bolnavii, cei mai mulți dintre ei în stare gravă, sunt preluați de acolo cu ambulanța prin traficul bucureștean.

Inchide