Designerii români au creat brazi de Crăciun pentru copiii nevoiași. GALERIE FOTO

Publicat: 26 11. 2013, 15:33
Actualizat: 12 08. 2019, 04:08

Designerii români au împodobit  pentru a treisprezecea oară brazii de Crăciun pentru a-i ajuta pe copiii nevoiași pe care îi are în grijă organizația „Salvați Copiii”.

Împodobiți cu bețe de chibrit, cu sticlă sau cu globuri colorate, brazii vor fi licitați pe 5 decembrie în cadrul Festivalul Brazilor de Crăciun, la Hotelul Radisson Blu din București.

Brazii unicat au fost creați de artiștii: Wilhelmina Arz, Hamid Nicola Katrib, Irina Solomon & Azay, Kristina Dragomir, Lena Criveanu, Carmen Ormenișan, Stephan Pelger, Doina Levintza, Veronica Zaharia & The One (Parlour & Andreea Esca), Mădălina Dorobanțu, Mirela Diaconu, Malvina Cervenschi, Alexandru Ghilduș & Mihnea Ghilduș, Anca Rusu, Maria Lucia Hohan, Ramona Filip. Brăduții vor putea fi văzuți în holul hotelului. Anul acesta și alți artiști.

În total, la primele 12 ediții ale Festivalului Brazilor de Crăciun s-au strâns 2.669.100 euro, bani cu ajutorul cărora au fost ajutați 16.200 de copii, aflați în programele educaționale ale organizației Salvați Copiii. De asemenea, familiile copiilor au primit ajutor financiar și consiliere în centrele educaționale Salvați Copiii România.

Banii strânși din licitația 2013 vor fi folosiți pentru ajutarea a 2.000 de copii din comunități defavorizate, cuprinși în programele de Educație Preșcolară, Școală după Școală și A Doua Șansă.

Salvați Copiii are programe educaționale în  42 de grădinițe de vară în mediul rural pentru copiii foarte săraci,  32 de centre unde se desfășoară activități de tip A Doua Șansă, pentru  copiii neșcolarizați, care au depășit vârsta de frecventare a învățământului de  masă sau au abandonat școala în diferite stadii și  37 de programe Școală dupa Școală pentru prevenirea abandonului școlar.

Brad creat de Corina Vlădescu și Fundația Dumbrava minunată

Brad creat de Hamid Nicola Katrib

Brad creat de Alexandru Ghilduș

Brad Creat de Organizația Salvați Copiii și Ștefania Mircea