Destinația turistică europeană ieftină și puțin cunoscută românilor: „E altceva!

Destinația turistică europeană ieftină și puțin cunoscută românilor: „E altceva!
Sursă Foto - Twitter
Publicat: 23/08/2022, 11:21
Actualizat: 23/08/2022, 11:31

O țară europeană cu 528 de kilometri de litoral, necunoscută românilor, e tot mai tentantă printre cei care s-au săturat de Grecia și Turcia și caută destinații noi, la prețuri accesibile tuturor. Mulți români ar vrea să descopere locuri noi de relaxare, nu neapărat exotice, dar inedite și la prețuri pentru orice buzunar. Este vorba despre Polonia, o țară unde plajele sunt inedite și prețurile sunt pentru fiecare.

Destinația turistică ieftină necunoscută până acum românilor, dar care pare să intereseze tot mai mult este Polonia.

Cel puțin așa reiese din reacția avută de internauți la o postare făcută pe pagina de Facebook „Am fost acolo”, care a trezit un interes neașteptat.

„Polonia e o țară bogată în peisaje frumoase, situată pe coasta Mării Baltice, cu un litoral de 528 km. Cu stațiuni curate, frumoase, preferate de turiștii care nu suportă căldura și fug de orașele aglomerate. Aproape toate plajele sunt înconjurate de păduri, ceea ce oferă o oportunitate în plus pentru plimbări cu bicicleta sau picnicuri. Deși pare ciudat, și toți aleargă după destinații fierbinți sau țări exotice, există totuși plaje și destinații de vacanță chiar și la marile mai reci, de exemplu Polonia/ Marea Baltică. De 3 ani locuiesc aici, în Polonia, și venim foarte des la mare pe perioada anului. Plajele sunt de regulă acoperite cu nisip foarte fin, pietricelele și nisipul grosier sunt foarte rar întâlnite. Plajele sunt curate și curățate în mod regulat. Există o mulțime de coșuri de gunoi pe plajă, posturi pentru salvamari și toalete publice, atât cu plată, cât și din plastic tip ToiToi foarte curate (acestea se găsesc la fiecare ieșire numerotată de pe plajă)”, a scris o româncă.

Românca îndeamnă turiștii să viziteze Polonia

Femeia a expus și câteva dintre argumentele litoralului polonez și a recomandat câteva stațiuni. Șopot, „Mamaia” polonezilor este printre cele recomandate.

„Temperaturile nu sunt caniculare, astfel încât lunile bune pentru înot sunt iulie și august, însă litoralul este aglomerat în tot sezonul estival. Șopot este cea mai faimoasa stațiune (un fel de Mamaia, dar fără comparație).  Zona nordică de la mare poartă numele de TriCity: Gdans, Șopot, Gdynia. Strada principala din Șopot, numită Monte Cassino, se termină într-un baraj din lemn lung de 511 m, numit Molo Șopot, care duce în mare. Foarte multe restaurante și magazine cu suveniruri, dar și tarabe cu bijuterii din Ambră (știm că aceasta se extrage din Marea Baltică)”, a adăugat ea.

Românca a explicat și care sunt atuurile polonezilor. O infrastructură dezvoltată, curățenia plajelor și prețurile petru orice buzunar fac din Polonia destinația turistică ieftină și necunoscută până acum românilor, dar care poate ajunge la mare căutare.

„Faptul că ajungi repede cu trenul de oriunde (ex din Varsovia 400 kilometri îi faci cam în trei ore). Este o țară cu extrem de multe autostrăzi, deci mersul cu mașina este o joacă, se ajunge repede și sigur. Autostrada Ambrei este cu plată. Plajele sunt curate, curățate și fără alge (în trei ani o singură algă am văzut și aia după furtună). Extrem de multe toalete publice, piste tip deck pe plajă pentru a facilita accesul celor cu dizabilități, mame cu cărucioare sau biciclete.”, a spus femeia.

„Plajele sunt pentru toată lumea! Nu există plaje cu șezlong și umbrela. Fiecare vine de acasă cu pătură, cort de vara, paravan, umbrela. Foarte rar se închiriază șezlong și costă cam 18 ron pe zi. Litoralul este pentru toți. Diferite forme de cazare: hotel all inclusive, vile, cabane lemn, căsuțe de vacanță, campinguri pentru cort și autorulote”, a mai spus turista.

De  asemenea, îți poți aduce chiar și animalul de comapanie, iar patrupedul are voie mai peste tot, potrivit Adevărul.ro.

Aparent, spre deosebire de destinațiile turistice cu care s-au obișnuit românii, polonezii sunt oameni mult mai relaxați și calmi decât românii sau turcii.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase