Deținutul care a terorizat lumea interlopă din România a cerut sprijinul autorităților americane! (EXCLUSIV)

Publicat: 07/10/2020, 19:30
Actualizat: 07/10/2020, 20:47

Interlopul bucureștean care, până nu demult, devenise o adevărată vedetă pe internet ca urmare a live-urilor pe care le făcea pe Facebook și în care îi umilea pe unii dintre cei mai cunoscuți lideri ai lumii interlope din România, a semnat un acord cu autoritățile din SUA după ce a fost prins cu mai multe carduri clonate. Încarcerat într-un penitenciar american, acesta a acceptat să-și denunțe complicii în speranța că, astfel, nu va fi returnat în țară.

În primăvara anului trecut, un tânăr din România care susținea că ocupă o poziție de lider în lumea interlopă a Capitalei și care reușise sa ajungă pe teritoriul SUA, a devenit cunoscut, dintr-o dată, după ce a postat pe pagina lui de Facebook mai multe filme în care îl jignea și îl amenința pe Mircea Băluș, alias Mircea Nebunu, considerat drept lider al grupării Sportivilor.

Clipurile realizate de românul Alexandru Stoica, supranumit și „mafiotul de pe Facebook”, au adunat sute de mii de vizualizări, fapt care a adus grave prejudicii de imagine grupării lui Mircea Nebunu, mai ales că mesajele transmise de tânărul care, până atunci, fusese un anonim, erau care mai de care mai umilitoare.

Acesta i-a spus atunci lui Mircea Băluș că nu se compară cu restul „șmecherilor” din București, aflați în concurență cu el, în condițiile în care sunt mai multe cluburi în care nu are voie să intre.
Mai mult, Alexandru Stoica l-a și amenințat pe Mircea Nebunu după ce i-a transmis că, deși este „peste Ocean”, e suficient să dea un ordin, iar șeful grupării Sprtivilor „să pățească ceva”.

Dar Alexandru Stoica nu l-a jignit doar pe Mircea Nebunu. Acesta s-a i-a atacat și pe alți interlopi cunoscuți din București, cum a este, de exemplu, fostul luptător Mircea Ursu, poreclit și „Bodyguardul lui Dumnezeu”.

După ce clipurile sale au devenit virale și a început să aibă sute de mii de urmăritori, Stoica a lăsat de înțeles că atitudinea lui exagerat de curajoasă ar avea la bază susținerea clanului Caran, după ce, într-un astfel de live, a pomenit ceva legat de „împăratul CRN”.

Și-a turnat complicele ca să rămână în SUA

După câteva luni de glorie, timp în care i-a hărțuit la foc continuu pe unii dintre cei mai periculoși oameni din București, tânărul care se lăuda că deține, în America, saci plini cu dolari, a fost prins de o patrulă de poliție în timp ce tocmai încerca să scoată bani, de la un bancomat, cu un card clonat.

Potrivit raportului întocmit de polițiștii americani, în mașina folosită de Stoica s-au găsit opt telefoane mobile, aproape 100 de carduri bancare, mai multe bonuri de la Mc Donald’s, semn că acesta lua masa la fast food, 3.258 de dolari și un document fals cu poza lui și numele de Nikolas Lipatti.

Conform unui document emis de un tribunal din Alabama, „mafiotul de pe Facebook” și-a recunoscut faptele în cadrul unei înțelegeri cu autoritățile americane. Acesta a povestit că lucra pentru cineva, un șef, care îi dădea 30 la sută din banii retrași.

În contextul înțelegerii de recunoaștere, în urma căreia Stoica urmează să primească o pedeapsă de până la trei ani de detenție, acesta l-a denunțat pe bărbatul care îl ducea cu mașina și despre care a spus că stătea la distanță atunci când el de ducea să golească cardurile clonate și îl anunța imediat în caz că apărea vreun pericol.

În schimb, deținutul român a cerut autorităților SUA să nu-l deporteze după ce își va ispăși pedeapsa, lucru puțin probabil în condițiile în care, după atentatul terorist de la 11 septembrie 2001, legislația americană prevede deportarea infractorilor străni, în țările de origine, imediat după expirarea pedepselor cu închisoarea.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping