Dezbaterea noului Cod rutier în comisiile Senatului a fost amânată

Redactor:
Eliana Radulescu
Dezbaterea noului Cod rutier în comisiile Senatului a fost amânată
Dezbaterea noului Cod rutier în comisiile juridică, pentru apărare și administrație publică ale Senatului a fost amânată, luni, pentru o săptămână, din cauza condițiilor meteo și a recentelor schimbări la conducerea MAI.

Dezbaterea noului Cod rutier în comisiile juridică, pentru apărare și administrație publică ale Senatului a fost amânată, luni, pentru o săptămână, din cauza condițiilor meteo și a recentelor schimbări la conducerea MAI.

Ședința reunită a Comisiei pentru apărare, Comisiei pentru administrație și a Comisiei juridice din Senat în care urma să se dezbată noul Cod Rutier a fost amânată la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne și din cauza absenței de la lucrări a majorității membrilor celor trei comisii.

Ministerului Afacerilor Interne a solicitat celor trei comisii, printr-o adresă semnată de secretarul de stat Bogdan Tohăneanu, amânarea dicuțiilor privind acest proiect de lege „având în vedere situația meteorologică existentă la nivelul țării, dar și recentele modificări intervenite în conducerea MAI”.

La ședință nu a participat niciun reprezenzentant al MAI, solicitarea fiind prezentată celor șase senatori prezenți de președintele Comisiei pentru administrație publică, senatorul Darius Vâlcov (PSD).

După încheierea ședinței, președintele Comisiei pentru apărare, Corneliu Dobrițoiu (PNL), a explicat, la rândul său, motivele amânării.

„A trebuit să amânăm lucrările celor trei comisii, atât datorită neparticipării, neprezentării reprezentanților instituțiilor pentru a discuta proiectul de lege, dar și a neparticipării senatorilor, care unii sunt înzăpeziți, alții, după cum ne-au anunțat telefonic, au probleme în colegii și vor să se asigure că deszăpezirea decurge normal, că traficul și viața își reiau cursul normal”, a spus acesta.

El a adăugat că, la solicitarea Ministerului de Interne, ședința a fost amânată pentru săptămâna viitoare, având în vedere că „se anunță iarăși o perioadă viscolită la jumătatea acestei săptămâni”.

În urma deciziei membrilor celor trei comisii senatoriale, Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență 195/2002 privind circulația pe drumurile publice va fi dezbătut în 4 februarie.

Acest proiect de lege propus de Guvern are termen de adoptare tacită de către Senat, la patru zile de la reluarea activității acestei Camere legislative.

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide