Directorul audiat ca martor în dosarul Apa Nova neagă că în companie s-ar fi făcut ilegalități

Directorul audiat ca martor în dosarul Apa Nova neagă că în companie s-ar fi făcut ilegalități
Publicat: 29/09/2015, 11:37

Directorul executiv din cadrul Apa Nova audiat, marți, timp de două ore, ca martor, la DNA Ploiești a negat, la ieșirea din sediul instituției, că în cadrul companiei s-ar fi făcut ilegalități legate de contractul de furnizare a apei potabile și a Serviciului de Canalizare pentru bucureșteni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Există un mecanism al contractului de concesiune care e bine reglementat”, a spus Mihai Savin întrebat dacă reprezentanți ai intereselor firmei au dat șpăgi pentru a obține majorarea tarifului încasat de la bucureșteni.

De asemenea, întrebat dacă s-au făcut ilegalități la Apa Nova cu privire la contractul de concesiune, Savin a răspuns: „În niciun caz”.

Directorul executiv al Apa Nova București a negat, de asemenea, că la nivelul companiei s-ar fi cumpărat aparate de filaj.

Savin a fost citat ca martor la sediul DNA Ploiești în dosarul în care procurorii i-au pus sub acuzare pe Costin Berevoianu, fostul consilier personal al primarului suspendat Sorin Oprescu, pe fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu și pe omul de afaceri Ovidiu Semenescu, puși sub control judiciar și suspectați de infracțiuni de trafic de influență și cumpărare de influență.

În acest dosar, procurorii susțin că la nivelul Apa Nova funcționa inclusiv un „serviciu de securitate” din care făceau parte foși angajați ai unor servicii de informații al căror rol era acela de a se asigura că din companie nu se scurg informații legate de presupusule ilegalități produse la Apa Nova București.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Savin ar fi fost angajat la Compartimentul Achiziții al Apa Nova cu sprijinul lui Costin Berevoianu, fostul consilier personal al primarului suspendat Sorin Oprescu.

„Berevoianu Costin a determinat angajarea în cadrul S.C. Apa Nova S.A. a numiților Chiru Epsică la Compartimentul Producție, respectiv Mihai Savin la Compartimentul Achiziții. Prin intermediul acestor două persoane, Berevoianu Costin a avut tot timpul controlul asupra relației dintre Apa Nova și o parte din furnizori de produse și servicii. Partea de consumabile gen substanțe pentru tratarea apei este gestionată la nivelul Compartimentului Producție în beneficiul firmelor unde Berevoianu Costin are interese financiare”, se arată în documentele DNA.

Conform unor surse judiciare, la sediul DNA Ploiești au fost citate și sunt așteptate să se prezinte, în cursul zilei de marți, și alte persoane din conducerea companiei Apa Nova București, pentru a fi audiate ca martori.

Costin Berevoianu, fostul consilier al primarului suspendat Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu și omul de afaceri Ovidiu Semenescu, au fost reținuți, joi seară, de DNA Ploiești în dosarul de corupție în care este vizată compania Apa Nova, ulterior fiind puși sub control judiciar de Tribunalul Prahova.

Joi, procurorii DNA Ploiești au ridicat documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 și Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupție ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societății. De asemenea, anchetatorii au făcut percheziții și la cinci locuințe și sedii de firme care au legătură cu faptele vizate. Vineri, procurorii DNA Ploiești au ridicat documente de la sediul Apa Nova Ploiești, care are contract cu autoritățile din municipiu.

Potrivit DNA Ploiești, Semenescu, administrator al unor societăți comerciale și reprezentant neoficial al unui grup de firme străin din care face parte și SC Apa Nova SA la data faptelor, a fost reținut pentru două infracțiuni de trafic de influență și două infracțiuni de cumpărare de influență.

Conform sursei citate, Vlad Octavian Moisescu, aflat sub control judiciar în altă cauză, și Costin Berevoianu, consilier personal al primarului general al Capitalei în perioada 2008-2015, au fost reținuți pentru trafic de influență.

Procurorii arată că, în perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu și Berevoianu și-au traficat influența pe care o aveau la reprezentanții unor instituții publice din România (în principal, la Primăria Generală, Consiliul General ale municipiului București, Primăria și Consiliul Local ale Sectorului 1 București) în beneficiul agenților economici care fac parte dintr-un grup de firme străin, obținând în schimb de la reprezentanții acestora sume importante de bani.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata